• L’Acadèmia del Cinema Català anuncia els Membres d’Honor 2024

  L’Acadèmia del Cinema Català anuncia els Membres d’Honor 2024

  Carles Cases, Victoria Borràs, Marta Molins, Ferran Alberich, Gonzalo Herralde i Palmira González Llegir més
 • l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

  l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

  Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
 • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

  Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

  L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
 • 1
 • 2
 • 3

Reus, 10 de novembre de 2012. La setena edició del Festival de Cinema Memorimage ha entregat aquest vespre els seus premis al Teatre Bartrina de Reus. El públic assistent ha acomiadat el festival amb forts aplaudiments.

La pel·lícula dirigida per Alba Gómez Escudero (Catalunya), Un poema a l’exili. El Pessebre de Pau Casals i Joan Alavedra, ha rebut el “Premi Ciutat de Reus” a la millor pel·lícula. El premi ha estat atorgat pel públic assistent al festival, per majoria simple de vots. En aquesta pel·lícula Casals i Alavedra donen vida als elements d’El Pessebre, alhora que constitueixen un element identitari de catalanitat i un missatge de pau pel món sencer. La composició, que va durar més de quinze anys, s’ha interpretat per tot el món, fins i tot, a la seu de les Nacions Unides. Però Pau Casals mai va poder dirigir El Pessebre a la seva estimada Catalunya.

El Premi Cinema·Rescat, l’ha rebut la documentalista Sílvia Sánchez, pel millor treball de documentació i recerca, en el film La gran aventura de la Canadenca. Raül Contel, Joan Manuel Martínez Morro i Encarnació Soler, de l’Asssociació Cinema·Rescat, han remarcat que el treball de la Sílvia Sánchez ens fa entendre, amb la seva narració i exhaustiva documentació, la tasca feta pels pioners que feren possible l’arribada de l’electricitat a Catalunya i propiciaren un canvi tant a la feina com a la vida de les persones.

El Premi MemoriReus-Rabassa, ha estat per Pere Anguera. Tres segles una veu, dirigida per Natàlia Borbonès, David Fernàndez, Victor Rubio, Vicenç Torrent. El públic assistent ha triat aquesta pel·lícula com la millor d’entre les produccions de temàtica centrada en el territori del Camp de Tarragona. Pere Anguera (1953-2010) fou un historiador i escriptor reusenc, impulsor dels estudis d’història local, especialment de la ciutat de Reus i de la comarca del Baix Camp, i un reconegut especialista en els orígens del catalanisme polític.

El Premi MemoriJove, novetat d’enguany, ha estat per a la pel·lícula Aigua, infern, cel, de Joan Soler. El públic adolescent que ha assistit al festival ha triat aquest film com el millor de la secció MemoriJove. La pel·lícula narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics.

La principal novetat de l’edició d’aquest any ha estat que els premis han estat atorgats pel públic assistent. Aquest fet, que inicialment va sobtar a molta gent, ha resultat molt clarificador i ha fet que el Memorimage 2012 sigui el més participatiu fins ara.

A la cloenda, presentada per Anna Marquès, la Directora Artística del Festival, s’ha pogut veure el documental Generació Pegaso, i s’ha comptat amb la presència de la directora i d’alguns dels protagonistes del film.

Anna Marquès, ha volgut destacar, en declaracions prèvies a la cloenda, que enguany s’ha fet una edició molt especial, i que aquest any s’ha superat la mitjana d’assistència per sessió respecte l’any passat. Pel que fa a la programació ha valorat que “constatem una realitat: cada projecció té el seu públic; el festival Memorimage fa possible que cadascú trobi la seva pel·lícula”. Anna Marquès explica que “hem aplicat la creativitat en tots els àmbits del festival, i hem fet nostra la dita popular “a grans mals, grans remeis”.

Altres aspectes a destacar de l’edició d’aquest Memorimage són:


* El Memorimage ha crescut un 13% d’espectadors respecte l’any anterior, pel que fa a la mitjana per sessió, que és d’uns 100 espectadors per sessió.
* La introducció del Premi MemoriJove, atorgat pel públic adolescent assistent al festival.
* Un alt nombre de produccions catalanes: 10 de les pel·lícules projectades, sobre un total de 18.
* La consolidació del Memorimage com un festival dirigit a tot tipus de públic. A banda de la Secció Oficial, es consoliden les altres seccions:
o MemoriReus, amb pel·lícules de producció i/o temàtica de la comarca.
o MemoriJove, a la qual han assistit 641 alumnes adolescents.
o Com es va fer..., sessions adreçades a tot tipus de públics, en què es projecten fragments d'una pel·lícula i es realitza una ponència a càrrec dels creadors i protagonistes de l'obra i un debat amb el públic.
o Trobades estudiants- directors, on els estudiants de la URV han tingut la oportunitat de parlar directament amb els professionals presents i protagonistes del festival en unes trobades exclusives.


Per a més informació:
Comunicació Memorimage 2012
Àngels Clos: 616 660 129 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Ajuntament Reus - Cultura: 977 010 650

Visiteu el nostre web www.memorimagefestival.org

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat