Així ha estat l’onzena Festa d’Estiu del Cinema Català


Aquest dijous 27 de juny l’Acadèmia del Cinema Català ha celebrat la ja tradicional Festa d’Estiu del Cinema Català al Parc Audiovisual de Catalunya, escenari de nombrosos rodatges de pel·lícules catalanes (REC 2, REC 4, Frágiles, El mar o Los Inocentes) i coproduccions internacionals (Mama, The Machinist o Grand Piano).

Els seus jardins, emmarcats pel monumental edifici que havia acollit l’Hospital del Tòrax, han estat el punt de trobada d’acadèmics, representants institucionals i convidats del sector audiovisual a la cita estiuenca del cinema català. Entre els més de 400 convidats s’han pogut veure les cares de l’any del cinema català: directors i directores com Carlos Marqués-Marcet, Neus Ballús, Laura Jou, Alba Sotorra, Gerard Quinto, Sílvia Quer, Irene Moray, Marta Lallana i Belén Funes, actors i actrius com Aina Clotet, Cesca Piñón, Biel Rosell, Max Grosse, Maria Molins, Mireia Ros, Mireia Oriol, Ricard Balada, Cristina Brondo o Assumpta Serna, recentment nomenada Membre d’Honor de l’Acadèmia, productors i productores com David Ciurana, Sebastià Mery, Carles Pastor, Marta Figueras o Andrés Mellinas. Tots ells han passat pel photocall de la Festa, i molts han protagonitzat el programa especial d’entrevistes de la Xarxa de Comunicació Local conduït per Elisenda Pineda i Xavi Canalias i emès en directe a més de vint televisions locals del país i a les xarxes socials de l’Acadèmia.

 
Festa d'Estiu del Cinema Català 2019

La Festa d'Estiu del Cinema Català, se celebra enguany en un plató únic: el Parc Audiovisual de Catalunya a Terrassa 🤩 A la #FestaCineCat🎟 conversem amb directors, actors i guionistes de la indústria del cinema català, amb la senyal de la xarxa 👏 👉 academiacine.cat/festacinecat19

Posted by Acadèmia del Cinema Català - Premis Gaudí on Thursday, June 27, 2019

 

En el capítol institucional destaca la presència de Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura, Jordi Ballart, Alcalde de Terrassa, Juli Fernàndez, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Curanta, director de l’ICEC, Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural, Oscar Pascual, coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i Núria Llorach, Vicepresidenta de la CCMA. A més, també es va comptar amb la presència de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Terrassa, així com amb representants de diversos depertaments de la Generalitat i altres entitats del sector audiovisual.

Durant la festa, els convidats han pogut gaudir de menjar i beure a càrrec dels col·laboradors de l’Acadèmia: 

  • Pernil i pa de pagès català de la IGP a càrrec de Panàtics.
  • Hummus de la DOP Mongeta del Ganxet amb Pera de Lleida, Avellana de Reus i oli d’oliva verge extra de les 5 DOP’s d’olis catalans que va oferir la Federació Catalana de DOP i IGP, en la seva tasca per posar en valor productes típics catalans, arrelats a un territori que els proporciona un caràcter específic, unes característiques organolèptiques excepcionals, un sabor inimitable, i en definitiva una personalitat pròpia, resultat de l’estreta relació existent entre el producte, l’entorn geogràfic, el saber fer i el talent humà.
  • Olivades Blai Peris, una empresa familiar de la Terra Alta especialista en les olives de taula i derivats, amb una especial sensibilitat per a les varietats autòctones de la zona (empeltre, arbequina). Tots els seus productes estan elaborats sense colorants ni conservants, intentant sempre obtenir productes autèntics i originals
  • Frankfurts Leo Boeck, un referent a casa nostra que elabora des de 1927 les millors especialitats de salsitxes d'estil alemany i del país: frankfurts, cervelas, bratwurst, pikantwurst, entre d'altres especialitats, tots embutits en budell natural, fets amb carn 100% de porc, sense glutamat, sense gluten i sense espessidors. 
  • Pizzes artesanes gourmet de La Locanda, a càrrec d’Artistic Island, el projecte de Bernat Saumell per a la creació d’una comunitat artística i una aplicació mòbil que promogui les estrenes cinematogràfiques tant entre el públic com cap al sector privat.
  • I snacks Frit Ravich i Snakissimo, un Snack 100% fruita sense colorants, ni conservants, ni sucres afegits i sense gluten, guanyador del premi al millor producte innovador en la darrera edició del premis Catalonia Gourmet. 
  • De postres s’han servit els cruixents Carquinyolis d’Horta, fets artesanalment segons la recepta tradicional, i una creació sorpresa feta expressament per a l’ocasió de Rodellas, la pastisseria de Jordi i Marc Rodellas, germans pastissers i xocolaters de Sant Celoni, inquiets i multipremiats a Catalunya i a la resta de l’estat que també han aprofitat la Festa del Cinema en Català d'enguany per sorprendre i endolcir als assistents amb el llançament del seu nou producte: els conüs. 

La beguda corre a càrrec del patrocinador oficial de l’Acadèmia del Cinema Català, Estrella Damm, acompanyada de:

  • Els escumosos Mistinguett Sparkling, que porten el nom d’una dona que amb audàcia, esforç i constància va aconseguir ser la vedette francesa més important de tots els temps. Un homenatge a les dones que treballen cada dia per realitzar els seus somnis que ja es va poder degustar a la passada Gala d’entrega dels Premis Gaudí 
  • El vi blanc i negre de Jean Leon, col·laborador històric de l’Acadèmia del Cinema Català, fidel al vincle estret del seu fundador amb l’art i el cinema, un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elaborar un vi exclusiu per deleitar a la seva selecta clientela. 
  • Els còctels de proximitat a càrrec de Cocktail Time, de Gerard Ruiz, que després de crear el nou i exclusiu “cocktail Gaudí” per l’XI edició dels Premis Gaudí, tornen a col·laborar amb l’Acadèmia creant el “cocktail d’Estiu” per celebrar els èxits aconseguits pel cinema català. 
  • I els combinats de Kevita, a base de kombutxa, una beguda nascuda a la Vall d’Ojai fa 10 anys, feta a base de te fermentat amb uns microorganismes específics que li donen àcids orgànics i creen una producte simple, deliciós i innovador per gaudir en qualsevol moment del dia. 

La vetllada ha estat amenitzada pel soul i l’r&b de Lídia Noguerol, una sospitosa habitual de les festes més negres de Barcelona, que, sota els àlies de Dra. Goldfoot, Pubilla Hilton i Princess Alcaltel ha punxat en clubs, hotels i nostrats ateneus de la capital, la Costa Brava i comarques.

 

Clipping de premsa

 

Galeria d'imatges

bannerweb candidatesxiii