Organigrama

organigrama2

L’Acadèmia del Cinema Català es composa d’una Assemblea General i es regeix per la Junta Directiva. La Junta Directiva actual està formada per deu socis de l’Acadèmia. L’Equip de Govern assisteix al president en les seves funcions executives i administratives.

 • Presidenta Judith Colell
 • Vicepresident Sergi Moreno
 • Secretària Carla Simón
 • Tresorer Carlos R. Ríos
 • Vocals Alba Cros, Maria Molins, Ana Pfaff, Sílvia Quer, Eduard Sola i David Verdaguer

El càrrec de directora l'ocupa Laia Aubia que és qui exerceix l'organització, coordinació i supervisió dels diferents serveis que ofereix l'Acadèmia.

 • Judith ColellJudith Colell

  És directora, guionista i docent, es responsable de 9 llargmetratges, entre els que destaca Elisa K; Dones; i 53 dies d’hivern; ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya. Ha estat nominada als premis Gaudí i Goya en diverses ocasions. És Directora del grau en Comunicació Audiovisual a la Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i co-fundadora de CIMA. El 2011 fou elegida vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, i ha format part de la Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes. La seva darrera pel·lícula és 15 horas pendent d’estrena aquest any. 
 • Sergi MorenoSergi Moreno

  És productor a Lastor Media i Vilaüt Films, i docent a Blanquerna i la Universitat Pompeu Fabra. Membre de les acadèmies de cinema català, espanyol i europeu, ha format part de la Comissió de polítiques institucionals d'Unió de Cineastes i és vicepresident de Proficció. Guanyador de 7 premis Gaudí entre ells millor pel·lícula amb Els dies que vindran. En el seu currículum destaca la seva col·laboració amb talents com Carlos Marques-Marcet; Clara Roquet; Lluís Galter; Elena Martín Gimeno; Mounia Akl; Marcel Barrena; Alba Cros, Laia Alabart, Marta Verheyen i Laura Rius; Marc Crehuet; Agustí Villaronga; Carles Bosch; Guille Cascante; Amalia Ulman; Isaki Lacuesta o Carla Simón.
 • Carla SimónCarla Simón

  És una guionista i directora de cinema catalana. El 2017 va estrenar el seu primer llargmetratge, Estiu 1993, que va esdevenir un fenomen a escala nacional i internacional. La pel·lícula vas obtenir reconeixements a la Berlinale i al festival de Màlaga, entre molts d’altres. Simón va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona 2017 d'Audiovisuals per la seva excel·lència tècnica i artística i el Gaudí a millor pel·lícula. Al setembre de 2017 la pel·lícula va ser escollida per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per representar a Espanya als premis Oscar. Actualment prepara el seu segon llargmetratge, Alcarràs.
 • Carlos R. RíosCarlos R. Ríos

  És distribuïdor, director de festivals, i programador. Cofundador i promotor de la difusora cinematogràfica 100.000 Retinas, entitat dedicada a promoure el cinema com a cultura. Ha estat promotor i coordinador del cicle CINEAMBIGÚ, espai cinematogràfic setmanal que oferia el millor cinema internacional sense distribució al nostre país. Durant més de 10 anys va co-dirigir el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona – BAFF, i des del 2010 és director de Noucinemart (difusora i distribuïdora cinematogràfica) i del D’A Film Festival – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona. Actualment és president de de l’associació Catalunya Film Festivals.
 • Alba CrosAlba Cros

  Es va establir com a directora co-dirigint la pel·lícula Les amigues de l’Àgata (2015) amb Laia Alabart, Laura Rius i Marta Verheyen. El film es va estrenar amb èxit a les sales de cinema, fins a ser nominada a Millor Pel·lícula als Premis Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català. Col·labora amb A Bao A Qu des de 2013 i forma part de l’equip de Cinema en Curs des del 2015-2016. És coordinadora d’Acció de Cap de Dones Visuals. Actualment, està desenvolupant el documental Alteritats/Otredades codirigit amb Nora Haddad, sobre identitas lesbianes i produït per Amor & Lujo.
 • Maria MolinsMaria Molins

  És una actriu catalana de teatre, cinema i televisió. Es va fer popular amb un paper a la sèrie de Televisió de Catalunya “El cor de la ciutat”, i ha obtingut diversos guardons com el Gaudí a la millor actriu protagonista per la pel·lícula El Bosc i nominacions als Premis Butaca, entre d’altres. Entre les produccions en què ha participat destaquen Todo està en el aire; Covards; Al la deriva; 14 d’abril: Macià contra Companys; El Bosc; Fill de Caín; Olor de colònia; o La Riera. Molins va ser membre de l'anterior Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes.
 • Ana PfaffAna Pfaff

  És muntadora de cinema i docent. Graduada en muntatge cinematogràfic per l'ESCAC l'any 2007. L'any 2018 va ser seleccionada per formar part de Berlinale Talents. Professionalment, ha rebut diversos premis i nominacions per les seves obres com a muntadora. Entre ells dos Premis Gaudí (per Estiu 1993 el 2018 i per Els dies que vindran el 2020) i dues nominacions i una altra nominació als Premis Goya. Destaca el seu treball en pel·lícules tan celebrades com Suc de síndria; La mami; o Con el viento. Compagina la seva feina de montadora amb la docència a diverses escoles i universitats com l’ESCAC, el BSM-UPF i EQZE.
 • squer2Sílvia Quer

  És directora de televisió i cinema. Inicià la seva carrera a Televisió de Catalunya (TV3) en produccions com Poblenou; Secrets de família; Laberint d'ombres o Nissaga de poder. El 2004 va debutar al cinema amb el llargmetratge de ficció Febrer. El 2018 va guanyar el Premi Gaudí a la millor pel·lícula per televisió amb La llum d'Elna. Quer també va ser membre de l'anterior Junta Directiva de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes. Entre les seves obres també destaquen Élite; La dona del Segle; Sé quién eres; De la ley a la ley; o Terra cremada.
 • erochEduard Sola

  És guionista. D'entre els primers títols de la seva filmografia destaquen els guions de Barcelona, nit d'estiu i Tots els camins de Déu, que donen el primer impuls a la seva carrera. A aquests els segueixen Quatretondeta i Barcelona, nit d'hivern, guió pel que va estar nominat als Premis Gaudí 2016. A l'any següent estrena Maria (y los demás), guanyadora del Mestre Mateo a millor guió. Sola és també guionista de produccions com Ebre, del bressol a la batalla i Èxode. Els seus treballs més recents en el món del llargmetratge són el film d'animació Black is Beltza; Donde caben dos; i El Nieto.
 • David VerdaguerDavid Verdaguer

  És actor de teatre, cinema i televisió, a més de productor. Amb més de vint anys d’experiència en el món del teatre, la carrera cinematogràfica de Verdaguer s’enlaira amb 10.000KM, llargmetratge pel que obté nombrosos guardons i nominacions i es consolida gràcies al seu treball a Estiu 1993, pel que guanya un Premi Goya i un Premi Gaudí, entre d’altres. Entre els seus treballs destaquen Uno para todos; Els dies que vindran; Tierra firme (amb el que guanya un Premi Gaudí); 7 raons per fugir; o Lo dejo cuando quiera. Actualment Verdaguer produeix, escriu i presenta el programa “Tabús”.
 • Laia AubiaLaia Aubia

  Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Postgrau en Gestió Cultural per la Universitat Pompeu Fabra. La seva experiència en el sector audiovisual comença com a investigadora al Departament de Periodisme i Comunicació de la mateixa universitat i continua amb la Coordinació de la Barcelona-Catalunya Film Commission entre el 2007 i el 2010. 

  Des del 2010 fins el 2018 ha dirigit l'àrea de distribució del Festival DocsBarcelona i la seva xarxa d'exhibició documental formada per més de 90 sales a l'estat espanyol, Xile i Colòmbia. Alguns dels documentals que ha distribuït han estat la nominada als Goya Amazona (Clare Weiskopf, 2017), La Teoria Sueca de l'Amor (Eric Gandini, 2016) i ¡Vivan las Antípodas! (Víctor Kossakovsky, 2012). Entre els títols catalans destaquen la guanyadora d'un Gaudí Game Over (Alba Sotorra, 2015) i Joana Biarnés, una entre tots (Jordi Rovira, Òscar Moreno, 2016).Ha estat Productora Executiva i programadora del DocsBarcelona, així com membre del jurat al Festival de Cinema Colombià de Barcelona i a l'Agora Film Market del Festival Internacional de Tessalònica. 

bannerweb candidatesxiii