Notícies

La Junta de la European Film Academy demana l'alliberació immediata del director ucranïès Oleg Sentsov

La Junta directiva de la European Film Academy (EFA) demana l'alliberació immediata del director ucranïnès Oleg Senstov.

Oleg Senstov, que ha estat involucrat en el recolzament a les protestes Euro Maidan a Kiev i s'ha oposat a l'annexió de Crimea per Rússia, va ser detingut a casa seva a Simferopol (Crimea) i acusat d'organitzar un atac terrorista. Es creu que el director ha estat traslladat en avió a Moscou, on s'enfronta a un judici.

Des de Kiev, la presidenta de la EFA, Agnieszka Holland, on participà a la Conferència Ucrania Thinking Together, va afirmar: "Sabem que cada vegada que els artistes comencen a ser jutjats per un règim polític, aquest règim es converteix en una dictadura".

En recolzament als seus amics i companys a Rússia, Ucraïna i a la resta del món, en la seva lluita per la llibertat d'expressió artística, la Junta directiva de la EFA no pot tolerar que les persones siguin perseguides per raons polítiques i desitja subratllar la seva ferma creença en la lliure expressió de l'opinió com un valor essencial i fonamental de tota societat democràtica.

 Comunicat emès per la EFA a Berlín el 19 de maig de 2014.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat