Notícies

La Junta directiva de la European Film Academy (EFA) demana l'alliberació immediata del director ucranïnès Oleg Senstov.

Oleg Senstov, que ha estat involucrat en el recolzament a les protestes Euro Maidan a Kiev i s'ha oposat a l'annexió de Crimea per Rússia, va ser detingut a casa seva a Simferopol (Crimea) i acusat d'organitzar un atac terrorista. Es creu que el director ha estat traslladat en avió a Moscou, on s'enfronta a un judici.

Des de Kiev, la presidenta de la EFA, Agnieszka Holland, on participà a la Conferència Ucrania Thinking Together, va afirmar: "Sabem que cada vegada que els artistes comencen a ser jutjats per un règim polític, aquest règim es converteix en una dictadura".

En recolzament als seus amics i companys a Rússia, Ucraïna i a la resta del món, en la seva lluita per la llibertat d'expressió artística, la Junta directiva de la EFA no pot tolerar que les persones siguin perseguides per raons polítiques i desitja subratllar la seva ferma creença en la lliure expressió de l'opinió com un valor essencial i fonamental de tota societat democràtica.

Comunicat emès per la EFA a Berlín el 19 de maig de 2014.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat