Notícies

El cinema català deixa petjada a la 29a edició dels Premis Forqué d’EGEDA

L’entrega de premis va tenir lloc el dissabte 16 de desembre a Madrid

Nominada als XVI Premis Gaudí, l’opera prima d'Estibaliz Urresola, 20.000 especies de abejas, produïda per l’acadèmica Valérie Delpierre, es va alçar com el guardó al Millor Llargmetratge de Ficció, a més de rebre el premi al Cinema i Educació en Valors. 

Per la seva banda, la pel·lícula d’animació firmada per Pablo Berger, Robot Dreams, va obtenir el guardó a Millor pel·lícula d’animació. Produït pels acadèmics Ibon Cormenzana, Ignasi Estapé i Sandra Tapia, el film s’havia alçat fa uns dies amb el premi a la Millor animació de l’Acadèmia de Cinema Europeu, i ha obtingut 3 nominacions als XVI Premis Gaudí. 

Així mateix, el film Juan Mariné, un siglo de cine, sobre la vida del director de fotografia i gran restaurador de pel·lícules, dirigit per l’acadèmica Maria Lluïsa  Pujol i produït per l’acadèmic i Membre d’Honor Josep M. Queraltó, ha obtingut al guardó a Millor llargmetratge documental. 

En l’apartat d’interpretació dos actors catalans i acadèmics van veure reconeguda la seva feina són: David Verdaguer, qui va obtenir el premi a la Millor interpretació masculina per Saben aquell (per la qual també és finalista als Premis Gaudí) i Roger Casamajor, pel seu paper a l’aclamada sèrie de Javier Ambrossi i Javier Calvo, La Mesías, que també es va endur el guardó a Millor sèrie de ficció i el premi a la millor interpretació femenina en una sèrie per Lola Dueñas.

Consulta la resta del palmarès aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat