Notícies

Dos films catalans entre els títols preseleccionats als Oscar 2022

El buen patrón i Mediterráneo opten a representar Espanya junt amb Madres paralelas

L'Academia de Cine Español ha fet públics avui els tres títols que optaran a representar Espanya a la 94a edició dels Oscar. Les catalanes Mediterráneo de Marcel Barrena, produïda per Lastor Media, Fasten Films i Arcadia Motion Pictures, i El buen patrón producció de Mediapro dirigida per Fernando León de Aranoa, competiran amb l’última pel·lícula de Pedro Almodóvar, Madres paralelas, que després d’inaugurar la darrera edició del Festival de Venècia s’ha endut la Copa Volpi per la interpretació de Penélope Cruz.  

L’actriu Verónica Echegui, guardonada als XIII Premis Gaudí per la seva interpretació a L’ofrena, ha estat l’encarregada d’anunciar els títols preseleccionats en un acte celebrat a la seu de l’Acadèmia de Cine.

L’última comèdia de Fernando León de Aranoa, El buen patrón, seleccionada per participar en la secció oficial de la 69a edició del Festival de San Sebastián, ofereix una mirada salvatge amb pinzellades de tragicomèdia sobre les relacions personals i laborals. Amb un repartiment encapçalat per Javier Bardem, Manolo Solo, Sonia Almarcha, Almudena Cid, Oscar de la Fuente, Rafa Castejón, Fernando Albizu i Tarik Rmili, Fernando León de Aranoa es converteix en precandidat per representar per segona vegada a Espanya als Oscar, després de fer-ho amb Los lunes al sol el 2003.

Eduard Fernández, Dani Rovira i Anna Castillo protagonitzen Mediterraneo, l’adaptació a la gran pantalla d’una història real protagonitzada per dos socorristes de Badalona, Oscar Camps i Gerard Canals, que l’any 2015 van viatjar fins a Lesbos moguts per la crisi humanitària que desbordava la costa grega amb la imparable arribada de refugiats. Els dos socorristes són els responsables de la creació d’Open Arms, l’ONG de salvament marítim que encara avui segueix vetllant per evitar que hi hagi més morts al mar. Amb aquest film, que s’estrenarà internacionalment el proper 23 de setembre en el marc del Festival de San Sebastián, Marcel Barrena es postula per primera vegada a representar Espanya als guardons de l’Acadèmia nord-americana.

El proper dimarts 5 d’octubre s’anunciarà quina de les tres pel·lícules serà finalment l’escollida per representar Espanya en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat