Notícies

El cinema català, protagonista en les nominacions dels Premis Goya 2024

22 produccions catalanes són nominades a la 38a edició del certamen

L’Academia del Cine ha donat a conèixer les nominacions de la 38e edició dels Premis Goya, que celebrarà la seva gala el proper 10 de febrer de 2024 a la Feria de Valladolid. 

El cinema català ha sigut reconegut en totes les categories, entre les que destaquen les 15 nominacions que ha aconseguit 20.000 especies de abejas, d’Estibaliz Urresola, seguida de les 11 nominacions per Saben Aquell, de David Trueba, i les 7 nominacions per Un amor, d’Isabel Coixet. Les tres competiran a la categoria de Millor pel·lícula. 

Per la seva banda l’acadèmica Elena Martín ha estat nominada a Millor direcció per Creatura, títol nominat també a 3 de les categories d’interpretació, juntament amb Isabel Coixet, Víctor Erice per Cerrar los ojos, i l’acadèmic Juan Antonio Bayona per La sociedad de la nieve, pel·lícula que suma un total de 13 nominacions. 

Així mateix amb 5 nominacions trobem El mestre que va prometre el mar, de l’acadèmica Patricia Font; amb 4 nominacions Robot Dreams, de Pablo Berger, i Te estoy amando locamente d’Alejandro Marín; amb 3 nominacions La contadora de películas de Lone Scherfig, i Upon Entry d’Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez. 

Han aconseguit 1 nominació l’animació Hanna i els monstres, de Lorena Ares; La imatge permanent, de la resident Laura Ferrés; La paradoja de Antares, de Luis Tinoco; el documental Mentre siguis tu, l’aquí i l’ara de Carme Elias, de Claudia Pinto; i els curtmetratges Paris 70, de Dani Feixas, Blow!, de l’acadèmica Neus Ballús, i El bus, de Sandra Reina. 

Molts d’aquests títols son actuals candidats de la 16a edició dels Premis Gaudí, que tanca votacions avui 1 de desembre i que donarà a conèixer els seus nominats el 12 de desembre a l’Auditori de La Pedrera.

Consulta totes les nominacions aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat