Notícies

Gran presència catalana al palmarès dels Goya 2021

Las Niñas i Adú, les més premiades, amb 4 guardons

Antonio Banderas i Maria Casado han estat els amfitrions de la 35a edició dels Premis Goya, celebrats la nit del dissabte 6 de març al Teatro Soho Caixabank de Màlaga.
La gala d'enguany ha estat una cerimònia televisada, sense públic i on la presència dels nominats ha estat a través de videoconferències des de diferents punts geogràfics de l’estat, amb l’excepció d’Ángela Molina, Goya d’Honor 2021, l’única premiada que ha pogut recollir presencialment el seu guardó. 
Aquestes són les pel·lícules catalanes que es troben entre el palmarès:

Adú, que encapçalava el rànquing de nominacions amb un total de 13, ha rebut 4 guardons: Millor direcció per Salvador Calvo, Millor direcció de producció per Ana Parra i Luis Fernández Parra, Millor actor revelació per Adam Nourou i Millor so per Eduardo Esquide, Jamaica Ruiz, Juan Ferro i Nicolas de Poulpiquet.
En segon lloc, Las Niñas, amb 9 nominacions i 4 guardons en total per Millor pel·lícula, Millor direcció novell i Millor guió original per Pilar Palomero i Millor fotografia per Daniela Cajías, primera dona reconeguda en aquesta categoria a la història dels premis.
Partint de 8 nominacions, La boda de Rosa, premiada en les categories d'actriu secundària (Nathalie Poza) i a cançó original (Rozalen).
I, amb un guardó, No Matarás, que ha rebut el premi a Millor actor protagonista per a Mario Casas i Sentimental, Goya a Millor actor secundari per a Alberto San Juan.

Moltes felicitats a totes les guanyadores! Consulta el llistat complet del palmarès aquí.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat