Notícies

S’estrena “Alcarràs”, el retrat de la pagesia catalana que va captivar la Berlinale

La segona pel·lícula de Carla Simón arriba a sales a partir del 29 d’abril

Alcarràs, l’aclamada cinta de l’acadèmica i membre de la Junta Carla Simón, que va fer història a la 72a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín en aconseguir el màxim reconeixement del certamen, l’Os d’Or, s’estrena a sales el 29 d’abril l’endemà d’inaugurar la 12a edició del D’A Film Festival. 

Després de triomfar amb el seu debut cinematogràfic Estiu 1993, multipremiat als X Premis Gaudí i amb un extens recorregut per festivals d’arreu, Carla Simón torna fer gal·la de com els seus orígens han marcat la seva sensibilitat artística en aquesta segona cinta tenyida de trets autobiogràfics. Alcarràs ens mostra un apropament tendre, nostàlgic i íntim a la història d’una família dedicada al cultiu del préssec a la població lleidatana d’Alcarràs quan, després de 80 anys conreant la mateixa terra, es veu obligada a fer una última collita abans que el terreny es destini la instal·lació de plaques solars. 

Rodada en català, Alcarràs ha estat produïda pels acadèmics Maria Zamora i Tono Folguera, juntament amb Sergi Moreno i Stefan Schmitz. A partir del 29 d’abril, es podrà veure a les sales d’arreu del territori. 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat