Notícies

Els premis VOC 2021 celebren la seva 5a edició

10 curtmetratges en català han estat els finalistes d’enguany

 

Dijous 4 de març es va celebrar la 5a edició dels premis i mostra VOC -Versió Original en Català-, un projecte impulsat per Òmnium Cultural que vol reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i altres nous formats realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

Enguany, el comitè de selecció ha estat format per Carol López, directora, dramaturga i actriu; Carolina Rosich, periodista cultural i Alba Cros, directora de cinema. Dels sis curtmetratges seleccionats en la categoria de ficció, el premi del Jurat -format per Anna Bertran, Mónica Bernuy, Nathalie Modigliani i Tono Folguera -, ha estat per L’estrany, d’Oriol Guanyabens; el Premi del Públic s’ha entregat a Cristina Guillén, per Emilia, i Abel Folk (co-director d’El crèdit, nominada als Gaudí 2021) ha obtingut la Menció Especial del Jurat per Els que callen. Entre aquests títols també competien Panteres, d’Èrika Sánchez, finalista als Gaudí 2021; Redempció, del valencià Miguel Llorens i Preludi, d’Adrià Guxens (I Don’t Think It Is Going To Rain, candidat a la tretzena edició dels Gaudí).

En la categoria de curtmetratges documentals competien París, la meca del parkour, de Biel Macià, guanyador del Premi del Jurat i Premi del Públic; Tristos tòpics, de Joanic Geniüt; Camí d’àrreu, d’Aleix Gallardet i Renaixem, del valencià David Segarra.

Tots aquests curtmetratges han conformat la mostra VOC 2021, que s’ha celebrat de manera presencial simultàniament en diverses poblacions i, com a novetat, també en format online a través de la plataforma Filmin

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat