Notícies

Arrenca l’Alternativa 2020 amb abundant collita catalana

El festival tindrà lloc del 16 al 29 de novembre i serà totalment online

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba enguany a la seva 27a edició amb una forta presència de produccions catalanes, encapçalades pel film d’obertura del festival, El año del descubrimiento, de Luís López Carrasco, de la productora catalana LaCima Producciones, un retrat de la classe obrera espanyola a partir de les protestes de Cartagena el 1992, que ja va seduir a Sevilla, on va recollir el Gran Premi del Jurat. Un diàleg entre l’Espanya contemporània i el passat recent que s’explica a través de les converses, experiències i opinions dels habitants de Cartagena que freqüenten diàriament un bar de la localitat. La pel·lícula competirà en la Secció Oficial Internacional i el seu director oferirà una master class prèvia a la projecció del film.

En la Secció Oficial de curtmetratges trobem el film del director barceloní Gerard Ortín, Reserve, que construeix un relat sobre l’equilibri fràgil d’un territori després de la desaparició del llop, on la complexa coexistència entre humans i no humans presenta un ecosistema marcadament antropogènic.

A la Secció Oficial Nacional hi competeixen 6 llargmetratges i 15 curts, dels quals 10 són produccions catalanes. Entre els llargmetratges hi trobem el documental La Mami, de Laura Herrero i Temps de desig, de Raquel Marques. Dels 15 curts seleccionats 9 són títols catalans: Correspondència, codirigit per l’acadèmica i gaudinada directora Carla Simón de la mà de Dominga Sotomayor, produït per la també acadèmica Carla Sospedra; Lonely Rivers, de Mauro Herce, premiat amb el Gaudí a Millor fotografia per O que ardeJin Tian Bu Hui Xia Yu, d’Adrià Guxens; Va dando el tiempo, de Celia Giraldo; Carta a algú estimat, de Fernando Sánchez Martín, produït per l’acadèmica Alba Storra; Exactament més o menys i llavors fas això, durt d’animació signat per Rafa Castañer; La III Guerra mundial, de Lluís Nadal; Picnic, de Ramon Balcells, i Sharits/Kassel 2015, d’Antoni Pinent.

A més a més, en la secció Sessions especials també participen les obres catalanes A Stormy Night, opera prima de David Moragas, i Camí incert, de Pablo García Pérez de Lara, documental amb intervenció de Lluís Miñarro, Premi Pepón Coromina 2020 de l’Acadèmia del Cinema Català.

Pel que fa a les activitats professionals, l’Alternativa ofereix les seves 11es jornades, enguany titulades “Desemmascarant el moment cinematogràfic”, on es reflexionarà sobre com les noves maneres de consumir cinema determinen les estratègies de distribució i exhibició del cinema independent. També se celebrarà una jornada d’acompanyament creatiu al desenvolupament de projectes, moderada per Pau Subirós, productor i co-guionista doblement gaudinat per La plaga.  

A banda d’aquestes sessions de format conferència, l’Alternativa Professionals repeteix els diversos programes de desenvolupament amb una forta presència de projectes catalans. Enguany se celebra la 8a edició del Mentoring Projects, l’espai de l’Alternativa dedicat a impulsar la consecució de projectes en desenvolupament i ampliar les possibilitats del sector audiovisual, així com el 7è Pitching Forum del GAC i la 4a edició de la Jornada Acció Curts de Dones Visuals, col·lectiu distingit amb una menció especial pel jurat del Premi Pepón Coromina 2020.

L’Alternativa 2020 tenia previst celebrar-se en format híbrid, presencial i online, però les circumstàncies derivades de la crisi sanitària l’han obligat a reinventar-se i dur-se a terme  totalment online. El Festival es podrà gaudir des d’avui i fins el 29 de novembre de 2020.

Podeu consultar tota la informació a: https://alternativa.cccb.org/2020/ca/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat