Notícies

Us proposem llibres cinèfils per Sant Jordi

santjordi 2017

Aquest Sant Jordi volem que llegiu i regaleu cinema, per això, us proposem 8 llibres relacionats amb el setè art.

portada alegram la vida guillem terribas 201610101915Alegra'm la vida (Guillem Terribas)

L’emblemàtic llibreter Guillem Terribas publica les seves memòries enfocades en la seva passió pel cinema. El llibre inclou 22 pel·lícules imprescindibles per veure en família, i enllaça la seva visió d’avi amb records de la seva pròpia infància.

 

 

 

9788491128519Emisora Films, Studio System en el primer franquismo (Àngel Comas)

El periodista i historiador cinematogràfic Àngel Comas ha publicat el seu onzè llibre sobre cinema català, Emisora Films, Studio system en el primer franquismo, amb pròleg de Rafael de EspañaEmisora Films (1934 - 1951) fou la gran alternativa a CIFESA i, inspirant-se en el studio system de Hollywood, va aconseguir controlar, de forma sorprenent a l'Espanya franquista, els tres sectors bàsics -producció, distribució i exhibició-, produint pel·lícules d'estil internacional que no tenien res a veure amb les fetes a l'Espanya de Franco. Aquest llibre s'ha elaborat a partir dels testimonis de cineastes que van treballar a Emisora Films, fins i tot d'un dels seus fundadors Ignacio F. Iquino, així com també del visionat de totes les seves pel·lícules existents. 

 

 

9788416495504Motivos visuales del cine (Jordi Balló i Alain Bergala)

En aquest llibre, Jordi Balló i Alain Bergala argumenten per què relacionem determinades imatges malgrat apareguin pel·lícules radicalment diferents, més enllà d’autors, països i èpoques. Això és perquè remeten a motius visuals recurrents, que són afins al llenguatge del cinema: la finestra, la nuca, l’escala, el mirall, el dol, la cicatriu, la destrucció del decorat, el laberint...en aquest llibre s’analitzen més de seixanta motius que arrel de repetir-se aviven el record emocional de l’espectador més enllà de tota classificació.

 

  

TfGt 001

Filmish: un viaje gráfico por el cine (Edward Ross)

Filmish és un assaig que explica com funciona el cinema a través del llenguatge del còmic. El llibre es distribueix en set capítols temàtics que a més a més d’explicar com funciona el setè art, també articula per què el cinema és el mitjà creatiu per excel·lència de la modernitat. 

 

 

 

9788496613959Todo el cine sobre el cine: los 100 mejores títulos (Tomás Pérez Niño i Rafael Arias Carrión)

El llibre és un repàs a aquelles pel·lícules que han tingut com a tema el propi món del cinema i/o dels seus professionals, desvelant els secrets que s’amaguen darrere de les càmeres, de l’ofici de fer cinema i dels seus professionals.

 

 

 

25013gEl diari de la princesa (Carrie Fisher)

Quan Carrie Fisher va descobrir el que havia escrit durant el rodatge de La guerra de les galàxies, la primera pel·lícula de la trilogia Star Wars, es va sorprendre a ella mateixa d'alguns poemes d’amors i reflexions que gairebé ni reconeixia. Amb extractes dels seus quaderns manuscrits, El diari de la princesa és el record íntim i revelador del que va succeir dins i fora d’un dels sets de rodatge més famosos de tots els temps.

 

 

978841629076The time of my life (Hadley Freeman)

Dirty Dancing ens va ensenyar que sí, les dones avorten. La princesa prometida ens va ensenyar que l'amor vertader no és un conte de fades. Cazafantasmas ens va ensenyar que l’amistat masculina no té perquè ser immadura. La chica de rosa ens va ensenyar que la personalitat no depèn del vestit que portis. Todo en un día ens va ensenyar que sempre hi hauran classes socials. Regreso al futuro ens va ensenyar que els nostres pares són tan complicats com nosaltres. Però el que no sabíem era que les pel·lícules que ens van canviar la vida també ens estaven preparant per les lluites d’avui. Un assaig revelador.

 

 

9788439729334Atrapa el pez Dorado (David Lynch)

El llibre és una finestra oberta al mètode creatiu del director de cinema David Lynch, on ell mateix explica el seu estil personal, els beneficis de la creativitat i la pràctica de la meditació com a eix principal en totes aquestes activitats.

 

 

 

Us desitgem que passeu una bona diada de Sant Jordi!

 

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat