Notícies

El gremi d’exhibidors visita “Il·lusió i moviment. De les ombres al film”

El Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya va celebrar la seva trobada anual l'11 de desembre de 2012, la qual va incloure una visita a l'exposició "Il·lusió i moviment. De les ombres al film", amb peces de la Col·lecció Josep M. Queraltó, que es pot veure des del 9 d'octubre a la Capella de Santa Àgata, al Museu d'Història de Barcelona, i que s'ha prorrogat, donada la seva excel·lent acollida, fins al 27 de gener de 2013.

Josep M. Queraltó va realitzar una visita guiada personalitzada a aquest grup de professionals de l'exhibició, amb els que ha treballat des que va fundar Kelonik durant més de tres dècades. Quan va finalitzar el recorregut, tothom va expressar la seva satisfacció per les explicacions pedagògiques i l'agradable sorpresa que els hi va produir tant la qualitat de l'exposició com les peces exposades i van agrair a Josep M. Queraltó per la seva tasca de conservació i recuperació del material cinematogràfic, així com per la difusió pedagògica de la tècnica cinematogràfica que està fent.

Van assistir-hi a l’acte Camilo Tarrazón, president del Gremi, Jaume Tarrazón, Jaume Campreciós, Enric Gratacós, president de l’associació ACEC (Àrea Catalana d’ Exhibició Cinematogràfica), Jordi Padró, Josep Campreciós, Armand Barredo, Ramón Cortadellas, Pedro Balañá Mombrú, Agustí Sánchez i Miriam Fernández, tots dos responsables del Departament Legal de Cinesa, Santiago Artal, representant de Yelmo, que es va jubilar el passat mes de juliol, Mar Olivella i Sra. Olivella, de Cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès, Josep Maria Miró (pare i fill), del cinema Alhambra de la Garriga, Marta Rañé, dels Cinemes Melies de Barcelona, Marta Omedes (Assessora del Gremi. A.C. & Asociados) i Pilar Sierra, Directora del Gremi, i Carolina Roca, també del Gremi.
La Fundación Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó va donar al Gremi, al final de la visita, un quadre de l'artista plàstic hispà-brasiler Otto Cavalcanti, de la sèrie de música.

El Gremi
El Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya (Gremi) va ser creat el 1977, sota el paraigües de la llei de sindicats com a patronal, cobrint l'àmbit provincial de Barcelona. El 2003 es va ampliar la cobertura a tot Catalunya. La seva funció és la d'actuar com a interlocutor amb tots els agents socials i les diferents administracions. El gremi és part de FECE (Federació de cinemes d'Espanya) amb un pes del 20 per cent del nombre total d'empreses i associacions que formen part de la Federació.
Actualment, el Gremi està format per 562 pantalles, 72 cinemes i 55 empreses. Aquestes xifres suposen al voltant del 65% de tot el sector a Catalunya. Però si es parla de quota de mercat, d’espectadors que van a les sales agremiades, la xifra suposa més del 80% del total d’espectadors que van al cinema a Catalunya.

El Gremi ha fet un gran esforç durant els últims anys per defensar i garantir un entorn legal segur i on es pogués desenvolupar el negoci de les sales de cinema amb perspectives de futur. Des del Gremi s’ha treballat molt intensament perquè el marc normatiu que afecta a les empreses de sales de cinema sigui el més garantista per als consumidors però a la vegada amb marge suficient per a que les empreses puguin desenvolupar el seu negoci sense una normativa massa encotillada que impedeixi el creixement econòmic.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat