Activitats Acadèmia

Pere Aragonès rep les guardonades dels XVI Premis Gaudí al Palau de la Generalitat

La recepció va tenir lloc el dilluns 5 de febrer, l’endemà de la Gala

El dilluns 5 de febrer, el president de la Generalitat, l’honorable Sr. Pere Aragonès, i la Consellera de Cultura, Sra. Natàlia Garriga, han rebut els gaudinats i gaudinades dels Premis Gaudí 2024 per felicitar-los per la feina fet i donar-los l’enhorabonapel reconeixement rebut.

Acompanyats per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, i la directora Laia Aubia, les guanyadores van rebre l’enhorabona de presidència després d’una Gala protagonitzada per les reivindicacions feministes, racials, lingüístiques i econòmiques. 

La recepció va comptar amb part de l’equip de Creatura, que va aconseguir sis guardons durant la 16a edició dels Premis Gaudí, representat per les productores Ariadna Dot, Marta Cruañas, María Zamora i Tono Folguera, acompanyades la directora Elena Martín guardonada a Millor direcció i pels intèrprets Alex Brendemühl i Clàudia Malagelada, que es van endur el Gaudí a Millor actor secundari i Millor interpretació revelació respectivament. 

També van assistir-hi els guardonats a Millor guió original per Upon Entry (L’arribada), Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas; el productor Jaume Fargas i la directora Sandra Reina representant El bus, Gaudí a Millor curtmetratge; i Bernat Aragonés, Gaudí a Millors efectes visuals per La contadora de películas

També hi era l’equip de Quico Sabaté, sense destí, Millor pel·lícula per a televisió, format pels productors Albert Solé i Oriol Sala-Patau, juntament amb la directora Sílvia Quer; així com els productors de la guardonada com a Millor pel·lícula documental, Mentre siguis tu, l’aquí i ara de Carme Elias, Jordi Llorca i David Bassa.

David Verdaguer, guardonat a Millor interpretació masculina, juntament Eduard Vallès i Xavi Mas, Millor direcció de producció i Millor so, representaven part de l’equip de Saben aquell, la pel·lícula més guardonada d’aquesta edició.

A la recepció d’enguany tampoc hi va faltar la reconeguda enguany amb el Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter, Rosa Vergés. 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat