Activitats Acadèmia

“20.000 especies de abejas” Cicle Gaudí de setembre

El film sobre la infància trans premiat a la Berlinale

Durant aquest mes de setembre els 114 municipis que formen part del Cicle Gaudí projectaran a les seves sales 20.000 especies de abejas, l’òpera prima amb què la directora Estibaliz Urresola Solaguren transcendeix els tòpics del cinema rural espanyol i de la identitat de gènere, gràcies a la subtilesa de l’actuació infantil Sofía Otero, qui es va endur l’Os de Plata a la Millor Interpretació Femenina a la Berlinale 2023. 

La que ja es considera una de les millor pel·lícules de l’any, també ha estat premiada amb la Bisnaga d’Or a la Millor Pel·lícula espanyola, la Bisnaga de Plata a la Millor interpretació femenina de repartiment, i el Premi Feroz Puerta Oscura al Festival de Málaga. El títol és també una de les 5 finalistes als premis Lux del Parlament europeu. Abans només ho havia aconseguit una altra pel·lícula catalana, Alcarràs

20.000 especies de abejas explica la història de Cocó, de vuit anys, qui no es reconeix en el nom d'Aitor. La seva mare Ane, que es troba en una profunda crisi professional i sentimental, aprofita les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa familiar on viu la seva mare i la seva tieta apicultora. Aquest estiu canviarà les seves vides i obligarà a les dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als seus dubtes i temors.

  

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat