Activitats Acadèmia

"La dona il·legal" arriba aquest setembre al Cicle Gaudí

Un film de Ramon Térmens que mostra el reflex d'una realitat invisibilitzada

Aquest mes de setembre el Cicle Gaudí projecta La dona il·legal a les diverses sales que formen la xarxa arreu del territori. El llargmetratge de Ramon Térmens, coescrit amb Daniel Faraldo, mostra l'estructura de poder i la corrupció que s'amaga darrere els centres d'internament d'estrangers (CIE) per denunciar la realitat que pateixen moltes persones migrants a Catalunya.

La pel·lícula ens convida a seguir el dia a dia de Fernando Vila, un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar. Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. En Fernando recorre a l’única amiga de la víctima, la Juliet Okoro (interpretada per Yolanda Sey), una migrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre en Fernando prova d’esclarir els fets, es troba amb la fèrria oposició del cap de policia i aviat comença a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els “falsos suïcidis” que succeeixen dins del sistema de deportacions de l’Estat.

La dona il·legal és una producció de Segarra Films i Mimesis, amb la col·laboració de TV3 i l'ICEC. El film, que ha estat present a festivals i premis de tot l'Estat, ha obtingut dues nominacions a les categories de Millor pel·lícula i Millor actor secundari als XIII Premis Gaudí, ha format part de la selecció oficial al Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC CAT Tarragona) i ha estat guardonat al Som Cinema com a Millor llargmetratge.

Consulta totes les sales i horaris aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat