Actualitat

La Filmoteca de Catalunya presenta un tast de les pel·lícules que participen als V Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

El cicle Premis Gaudí – Premis Goya comença el proper divendres 21 de setembre amb Any de Gràcia de Ventura Pons i s’allargarà fins al mes de desembre.

El proper divendres, 21 de setembre, a les 17h, el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau i el director Ventura Pons inauguraran el cicle de pel·lícules gaudinables que tradicionalment programa la Filmoteca fins al desembre amb la pel·lícula Any de Gràcia.

Es tracta d’oferir al públic i als membres de l’Acadèmia la possibilitat de revisar pel·lícules que poden ser candidates als propers Premis Gaudí i als Goya, estrenades durant l’any en curs i que no ja estan en cartellera, amb la presència del director de la cinta o de membres de l’equip artístic.

Al mes de setembre també es podrà veure a la Filmoteca del Raval el documental Queridísimos intelectuales (del placer y del dolor) de Carlos Cañeque (28 de setembre), a l’octubre es projectaran Rec 3. Génesis de Paco Plaza (5 d’octubre), Les Ones d’Alberto Morais (9 d’octubre), Red Lights de Rodrigo Cortés (12 d’octubre) i El sexe dels àngels de Xavier Villaverde (20 d’octubre). El dia de Tots Sants, 1 de novembre, es presentarà el documental Al fossat de Ricardo Íscar dedicat als músics del Gran Teatre del Liceu i el cap de setmana del 3 i 4 de novembre la pel·lícula d’animació Els cadells i el codi de Marco Polo de Sergio Manfio en horari infantil. El 6 de novembre es programarà la pel·lícula Bucle d’Hector Zerkowitz; l’11 de novembre The Pelayos d’Eduard Cortés també possible candidata als Goya; el 13 de novembre el documental d’Òscar Pérez i Mia de Ribot Hollywood Talkies; el 16 de novembre, Promoción fantasma de Javier Ruiz Caldera; el 25 de novembre la multipremiada al Festival de Málaga Els nens salvatges de Patricia Ferreira i el 27 de novembre el documental I lobe you de Sergio Piera. La majoria d’aquestes pel·lícules també seran candidates als Premis Goya. La programació del cicle del mes de desembre està pendent de confirmació i us l’enviarem tan aviat com estigui confirmada.

Als V Premis Gaudí, diumenge 3 de febrer de 2013, hi participen les pel·lícules (llargmetratges, documentals i pel·lícules per a TV) qualificades per l’ICEC, estrenades entre el dissabte 10 de desembre 2011 i el divendres 7 de desembre 2012 i els curtmetratges qualificats fins el 2 de novembre.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat