Notes de premsa

L’ACC ha fet públiques les nominacions dels V Premis Gaudí (2)

  • 30 produccions de les 89 pel·lícules inscrites competiran en les 22 categories dels premis
  • Blancanieves i El bosc són els títols que opten a més estatuetes 

Barcelona, 7 de gener de 2013.- Avui s’han donat a conèixer les nominacions dels V Premis Gaudí, en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera a càrrec dels actors Santi Millán i Leticia Dolera. 30 produccions de les 89 pel·lícules inscrites han estat finalment nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català.

El 14 de gener comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons, que es lliuraran el 3 de febrer al Barcelona Teatre Musical (BTM) en una gran gala retransmesa per TV3 i presentada per Andreu Buenafuente. La foto de família dels nominats als V Premis Gaudí tindrà lloc el dimarts 22 de gener a les 12.30 hores al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trías, Alcalde de Barcelona.

Han participat a la cinquena edició dels Premis Gaudí 51 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana, no catalana i europees, 10 pel·lícules documentals, 3 pel·lícules d’animació, 15 pel·lícules per a televisió i 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat.

Blancanieves, amb 12 nominacions, i El bosc, amb 11, són els títols que opten a més estatuetes, seguides d’Els nens salvatges, amb 8, Fènix 11·23, amb 7, Una pistola en cada mano, [REC]3 Génesis i Lo imposible, amb 6, i Les aventures de Tadeu Jones i The Pelayos, amb 4.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula en Llengua Catalana Blancanieves, escrita i dirigida per Pablo Berger; El bosc, d’Óscar Aibar, escrita per Albert Sánchez Piñol; Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, escrita per Patricia Ferreira i Virginia Yagüe, i Fènix 11·23 de Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens.

Juan Antonio Bayona, per Lo imposible, Pablo Berger per Blancanieves, Cesc Gay per Una pistola en cada mano i Joel Joan i Sergi Lara per Fènix 11·23 competeixen en la categoria de Millor Director. Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Àlex Brendemühl per El bosc, Nil Cardoner i Àlex Casanovas per Fènix 11·23 i Àlex Monner per Els nens salvatges. En la categoria femenina, les nominacions a Millor Protagonista Femenina han estat per Marina Comas per Els nens salvatges, Ángela Molina i Maribel Verdú per Blancanieves i Maria Molins per El bosc. En el decurs de la gala de lliurament dels V Premis Gaudí, el proper 3 de febrer al BTM, Montserrat Carulla rebrà el Premi Gaudí d’Honor que li acaba d’atorgar l’Acadèmia del Cinema Català.

 santileticia

 

 Nominats als V Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

 1. MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA CATALANA

BLANCANEU escrita i dirigida per Pablo Berger, i produïda per Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Production i Arte France Cinéma, amb la participació de Televisió de Catalunya.

EL BOSC d’Óscar Aibar, escrita per Albert Sánchez Piñol i produïda per Fausto Producciones i Televisió de Catalunya.

ELS NENS SALVATGES de Patricia Ferreira, escrita per Patricia Ferreira i Virginia Yagüe, i produïda per Distinto Films, Televisió de Catalunya i Áralan Films.

FÈNIX 11·23 de Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens, i produïda per Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya.

2. MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA NO CATALANA

[REC]3 GÉNESIS de Paco Plaza, escrita per Luiso Berdejo i Paco Plaza, i produïda per Filmax, amb la participació d’ONO, Canal+, TVE, amb la col·laboració de TVC i amb el patrocini de Rosa Clará, Florentino i Botafumeiro.

RED LIGHTS escrita i dirigida per Rodrigo Cortés, i produïda per Nostromo Pictures, Antena 3 Films, Attitude Pinículas y Films AIE, VS Entertainment LLC i Televisió de Catalunya.

THE PELAYOS d’Eduard Cortés, escrita per Piti Español i Eduard Cortés, i produïda per Alea Docs & Films, Bausan Films, Afrodita Audiovisual, The Kraken Films i Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal +.

UNA PISTOLA EN CADA MANO de Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay, i produïda per Imposible Film, amb la participació de Televisió de Catalunya.

3.MILLOR DIRECTOR

Juan Antonio Bayona per LO IMPOSIBLE

Pablo Berger per BLANCANEU

Cesc Gay per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Joel Joan i Sergi Lara per FÈNIX 11·23

4. MILLOR GUIÓ

Tomàs Aragay i Cesc Gay per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Pablo Berger per BLANCANEU

Patricia Ferreira i Virginia Yagüe per ELS NENS SALVATGES

Albert Sánchez Piñol per EL BOSC

5. MILLOR PROTAGONISTA FEMENINA

Marina Comas per ELS NENS SALVATGES

Ángela Molina per BLANCANEU

Maria Molins per EL BOSC

Maribel Verdú per BLANCANEU

6.MILLOR PROTAGONISTA MASCULÍ

Àlex Brendemühl per EL BOSC

Nil Cardoner per FÈNIX 11·23

Àlex Casanovas per FÈNIX 11·23

Àlex Monner per ELS NENS SALVATGES

7.MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ

Josep Amorós per TENGO GANAS DE TI

Ander Sistiaga per EL BOSC

Eduard Vallès per THE PELAYOS

Anna Vilella per FÈNIX 11·23

8.MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

AL FOSSAT de Ricardo Íscar, escrita per Ricardo Íscar amb la col·laboració de Sophie Köhler, i produïda per Bausan Films i Televisió de Catalunya.

HOLLYWOOD TALKIES escrita i dirigida per Òscar Pérez i Mia de Ribot, i produïda per Getsemaní Produccions, Eddie Saeta i Televisió de Catalunya.

JORDI DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT escrita i dirigida per Antoni Verdaguer, i produïda per Segarra Films i Televisió de Catalunya.

VOLAR escrita i dirigida per Carla Subirana, i produïda per Pandora Cinema i Zentropa Spain.

9.MILLOR CURTMETRATGE

CARTAS DESDE LA LOCURA escrit i dirigit per Xavi Puebla, i produït per Continuará... Producciones.

COUP DE GRÂCE de Clara van Gool, escrit per Jordi Cortés, Damián Muñoz i Clara van Gool, i produït per Alta Realitat i KeyFilm.

ELEFANTE escrit i dirigit per Pablo Larcuen, i produït per Escándalo Films.

LUISA NO ESTÁ EN CASA escrit i dirigit per Celia Rico, i produït per Amorós Produccions.

10.MILLOR PEL·LÍCULA PER A TELEVISIÓ

ATRAPATS de Miguel Puertas, escrita per Jordi Díaz i Eric Carrión, i produïda per Yakima Films, Televisió de Catalunya i Granollers Audiovisual.

GERMANES de Carol López, escrita per Carol López i Àlex Mañas (basat en l’obra de teatre “Germanes” de Carol López), i produïda per Ovideo TV, Focus i Televisió de Catalunya.

MAR DE PLÀSTIC de Sílvia Munt, escrita per Lluis Arcarazo i Enric Gomà, produïda per Prodigius Cinema i Televisió de Catalunya.

TORNAREM de Felip Solé, escrita per Pau Garsaball i Marta Grau, i produïda per Brutal Media, Televisió de Catalunya i TVE.

11.MILLOR PEL·LÍCULA D'ANIMACIÓ

ELS CADELLS I EL CODI DE MARCO POLO de Sergio Manfio, escrita per Antonio Garrido, Francesco Manfio i Sergio Manfio, i produïda per Edebé Audiovisual i Gruppo Alcuni.

LES AVENTURES DE TADEU JONES d’Enrique Gato, escrita per Gorka Magallón, Neil Landau, Javier Barreira, Jordi Gasull i Ignacio del Moral, i produïda per Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment, Telecinco Cinema i Telefónica Producciones, amb la participació de Televisió de Catalunya.

PAPA, SÓC UNA ZOMBI de Joan Espinach i Ricardo Ramón, escrita per Daniel Torres i produïda per Digital Dreams Films, Abra Prod i Euskal Telebista, amb la participació de Televisió de Catalunya.

12.MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Alain Bainée per BLANCANEU

Gemma Fauria per [REC]3 GÉNESIS

Balter Gallart per THE PELAYOS

Irene Montcada per EL BOSC

13. MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Aina Clotet per ELS NENS SALVATGES

Candela Peña per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Clara Segura per ELS NENS SALVATGES

Ana Wagener per FÈNIX 11·23

14.MILLOR ACTOR SECUNDARI

Eduard Fernández per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Francesc Orella per ELS NENS SALVATGES

Pere Ponce per EL BOSC

Lluís Villanueva per FÈNIX 11·23

15.MILLOR MUNTATGE

Fernando Franco per BLANCANEU

David Gallart per [REC]3 GÉNESIS

Elena Ruiz i Bernat Vilaplana per LO IMPOSIBLE

Bernat Vilaplana per EL BOSC

16.MILLOR MÚSICA ORIGINAL

Alfonso de Vilallonga per BLANCANEU

Lluís Llach per JORDI DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT

Zacarías Martínez de la Riva i Álex Martínez per LES AVENTURES DE TADEU JONES

Marc Vaillo per ORSON WEST

17.MILLOR FOTOGRAFIA

Kiko de la Rica per BLANCANEU

Óscar Faura per LO IMPOSIBLE

Sergi Gallardo per ELS NENS SALVATGES

David Omedes per THE PELAYOS

18.MILLOR VESTUARI

Elena Ballester per ANY DE GRÀCIA

Paco Delgado per BLANCANEU

María Gil i Sonia Segura per EL BOSC

Anna Güell per UNA PISTOLA EN CADA MANO

19.MILLOR SO

Carlos Faruolo, Kiku Vidal i Jaime Fernández per LES AVENTURES DE TADEU JONES

Xavi Mas, Gabriel Gutiérrez i Marc Orts per [REC]3 GÉNESIS

Albert Manera, James Muñoz i José A. Manovel per RED LIGHTS

Oriol Tarragó i Marc Orts per LO IMPOSIBLE

20.MILLORS EFECTES ESPECIALS / DIGITALS

Reyes Abades i Ferran Piquer per BLANCANEU

David Ambit, Patricia Reyes, Àlex Villagrasa i Lluís Rivera per [REC]3 GÉNESIS

Cesc Biénzobas, Joan Amer, David Ambit i Lucia Salanueva per EL BOSC

José María Aragonés per LES AVENTURES DE TADEU JONES

21.MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

David Ambit i Patricia Reyes per [REC]3 GÉNESIS

Fermín Galán i Sylvie Imbert per BLANCANEU

David Martí i Montse Ribé per LO IMPOSIBLE

Saturnino Merino i Alma Casal per EL BOSC

22.MILLOR PEL.LÍCULA EUROPEA

DANS LA MAISON (EN LA CASA) de François Ozon, escrita per François Ozon (Obra: Juan Mayorga) i produïda per Mandarin Cinéma.

LE HAVRE (EL HAVRE) escrita i dirigida per Aki Kaurismäki, i produïda per Pandora Filmproduktion, Pyramide Productions i Sputnik.

INTOUCHABLES (INTOCABLE) escrita i dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, i produïda per Quad Productions, Gaumont, TF1 Films, Ten Films, Chaocorp production i Canal + / Cinecinema.

LO IMPOSIBLE de Juan Antonio Bayona, escrita per Sergio G. Sánchez, i produïda per Apaches Entertainment, Telecinco Cinema, Mediaset España i Canal+ España.

El recompte de vots que ha determinat les nominacions a la cinquena edició dels Premis Gaudí ha estat realitzat pel Notari de Barcelona Juan Antonio Andújar Hurtado,el 3 de gener de 2013.

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català:

GENERALITAT DE CATALUNYA – INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE LLEIDA-INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS / EGEDA-FILMOTECH  SGAE / GREMI DE CINEMES DE CATALUNYA

 

Mitjans de comunicació oficials:

TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO

 

Patrocinador oficial:

ESTRELLA DAMM

 

Col·laboradors:

COL·LEGI DE DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA / GUIONISTES ASSOCIATS (GAG) / DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / LA VANGUARDIA / ÀMISTER HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / EMEDOSDESIGN / CAZCARRA-IMAGE GROUP / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / CINEMES GIRONA / ACADEMIA GALEGA DO AUDIOVISUAL / FILMOTECA DE CATALUNYA

 

 

L’ACC ha fet públiques les nominacions dels V Premis Gaudí

  • 30 produccions de les 89 pel·lícules inscrites competiran en les 22 categories dels premis
  • Blancanieves i El bosc són els títols que opten a més estatuetes 

Barcelona, 7 de gener de 2013.- Avui s’han donat a conèixer les nominacions dels V Premis Gaudí, en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera a càrrec dels actors Santi Millán i Leticia Dolera. 30 produccions de les 89 pel·lícules inscrites han estat finalment nominades en alguna de les 22 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català.

El 14 de gener comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons, que es lliuraran el 3 de febrer al Barcelona Teatre Musical (BTM) en una gran gala retransmesa per TV3 i presentada per Andreu Buenafuente. La foto de família dels nominats als V Premis Gaudí tindrà lloc el dimarts 22 de gener a les 12.30 hores al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trías, Alcalde de Barcelona.

Han participat a la cinquena edició dels Premis Gaudí 51 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana, no catalana i europees, 10 pel·lícules documentals, 3 pel·lícules d’animació, 15 pel·lícules per a televisió i 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat.

Blancanieves, amb 12 nominacions, i El bosc, amb 11, són els títols que opten a més estatuetes, seguides d’Els nens salvatges, amb 8, Fènix 11·23, amb 7, Una pistola en cada mano, [REC]3 Génesis i Lo imposible, amb 6, i Les aventures de Tadeu Jones i The Pelayos, amb 4.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula en Llengua Catalana Blancanieves, escrita i dirigida per Pablo Berger; El bosc, d’Óscar Aibar, escrita per Albert Sánchez Piñol; Els nens salvatges, de Patricia Ferreira, escrita per Patricia Ferreira i Virginia Yagüe, i Fènix 11·23 de Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens.

Juan Antonio Bayona, per Lo imposible, Pablo Berger per Blancanieves, Cesc Gay per Una pistola en cada mano i Joel Joan i Sergi Lara per Fènix 11·23 competeixen en la categoria de Millor Director. Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Àlex Brendemühl per El bosc, Nil Cardoner i Àlex Casanovas per Fènix 11·23 i Àlex Monner per Els nens salvatges. En la categoria femenina, les nominacions a Millor Protagonista Femenina han estat per Marina Comas per Els nens salvatges, Ángela Molina i Maribel Verdú per Blancanieves i Maria Molins per El bosc. En el decurs de la gala de lliurament dels V Premis Gaudí, el proper 3 de febrer al BTM, Montserrat Carulla rebrà el Premi Gaudí d’Honor que li acaba d’atorgar l’Acadèmia del Cinema Català.

 santileticia


 Nominats als V Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

 1. MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA CATALANA

BLANCANEU escrita i dirigida per Pablo Berger, i produïda per Arcadia Motion Pictures, Nix Films, Sisifo Films, The Kraken Films, Noodles Production i Arte France Cinéma, amb la participació de Televisió de Catalunya.

EL BOSC d’Óscar Aibar, escrita per Albert Sánchez Piñol i produïda per Fausto Producciones i Televisió de Catalunya.

ELS NENS SALVATGES de Patricia Ferreira, escrita per Patricia Ferreira i Virginia Yagüe, i produïda per Distinto Films, Televisió de Catalunya i Áralan Films.

FÈNIX 11·23 de Joel Joan i Sergi Lara, escrita per Albert Plans Soriano i Hèctor Hernández Vicens, i produïda per Arriska Films, Benecé Produccions i Televisió de Catalunya.

2. MILLOR PEL·LÍCULA EN LLENGUA NO CATALANA

[REC]3 GÉNESIS de Paco Plaza, escrita per Luiso Berdejo i Paco Plaza, i produïda per Filmax, amb la participació d’ONO, Canal+, TVE, amb la col·laboració de TVC i amb el patrocini de Rosa Clará, Florentino i Botafumeiro.

RED LIGHTS escrita i dirigida per Rodrigo Cortés, i produïda per Nostromo Pictures, Antena 3 Films, Attitude Pinículas y Films AIE, VS Entertainment LLC i Televisió de Catalunya.

THE PELAYOS d’Eduard Cortés, escrita per Piti Español i Eduard Cortés, i produïda per Alea Docs & Films, Bausan Films, Afrodita Audiovisual, The Kraken Films i Televisió de Catalunya, amb la participació de TVE i Canal +.

UNA PISTOLA EN CADA MANO de Cesc Gay, escrita per Cesc Gay i Tomàs Aragay, i produïda per Imposible Film, amb la participació de Televisió de Catalunya.

3.MILLOR DIRECTOR

Juan Antonio Bayona per LO IMPOSIBLE

Pablo Berger per BLANCANEU

Cesc Gay per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Joel Joan i Sergi Lara per FÈNIX 11·23

4. MILLOR GUIÓ

Tomàs Aragay i Cesc Gay per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Pablo Berger per BLANCANEU

Patricia Ferreira i Virginia Yagüe per ELS NENS SALVATGES

Albert Sánchez Piñol per EL BOSC

5. MILLOR PROTAGONISTA FEMENINA

Marina Comas per ELS NENS SALVATGES

Ángela Molina per BLANCANEU

Maria Molins per EL BOSC

Maribel Verdú per BLANCANEU

6.MILLOR PROTAGONISTA MASCULÍ

Àlex Brendemühl per EL BOSC

Nil Cardoner per FÈNIX 11·23

Àlex Casanovas per FÈNIX 11·23

Àlex Monner per ELS NENS SALVATGES

7.MILLOR DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ

Josep Amorós per TENGO GANAS DE TI

Ander Sistiaga per EL BOSC

Eduard Vallès per THE PELAYOS

Anna Vilella per FÈNIX 11·23

8.MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

AL FOSSAT de Ricardo Íscar, escrita per Ricardo Íscar amb la col·laboració de Sophie Köhler, i produïda per Bausan Films i Televisió de Catalunya.

HOLLYWOOD TALKIES escrita i dirigida per Òscar Pérez i Mia de Ribot, i produïda per Getsemaní Produccions, Eddie Saeta i Televisió de Catalunya.

JORDI DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT escrita i dirigida per Antoni Verdaguer, i produïda per Segarra Films i Televisió de Catalunya.

VOLAR escrita i dirigida per Carla Subirana, i produïda per Pandora Cinema i Zentropa Spain.

9.MILLOR CURTMETRATGE

CARTAS DESDE LA LOCURA escrit i dirigit per Xavi Puebla, i produït per Continuará... Producciones.

COUP DE GRÂCE de Clara van Gool, escrit per Jordi Cortés, Damián Muñoz i Clara van Gool, i produït per Alta Realitat i KeyFilm.

ELEFANTE escrit i dirigit per Pablo Larcuen, i produït per Escándalo Films.

LUISA NO ESTÁ EN CASA escrit i dirigit per Celia Rico, i produït per Amorós Produccions.

10.MILLOR PEL·LÍCULA PER A TELEVISIÓ

ATRAPATS de Miguel Puertas, escrita per Jordi Díaz i Eric Carrión, i produïda per Yakima Films, Televisió de Catalunya i Granollers Audiovisual.

GERMANES de Carol López, escrita per Carol López i Àlex Mañas (basat en l’obra de teatre “Germanes” de Carol López), i produïda per Ovideo TV, Focus i Televisió de Catalunya.

MAR DE PLÀSTIC de Sílvia Munt, escrita per Lluis Arcarazo i Enric Gomà, produïda per Prodigius Cinema i Televisió de Catalunya.

TORNAREM de Felip Solé, escrita per Pau Garsaball i Marta Grau, i produïda per Brutal Media, Televisió de Catalunya i TVE.

11.MILLOR PEL·LÍCULA D'ANIMACIÓ

ELS CADELLS I EL CODI DE MARCO POLO de Sergio Manfio, escrita per Antonio Garrido, Francesco Manfio i Sergio Manfio, i produïda per Edebé Audiovisual i Gruppo Alcuni.

LES AVENTURES DE TADEU JONES d’Enrique Gato, escrita per Gorka Magallón, Neil Landau, Javier Barreira, Jordi Gasull i Ignacio del Moral, i produïda per Ikiru Films, El Toro Pictures, Lightbox Entertainment, Telecinco Cinema i Telefónica Producciones, amb la participació de Televisió de Catalunya.

PAPA, SÓC UNA ZOMBI de Joan Espinach i Ricardo Ramón, escrita per Daniel Torres i produïda per Digital Dreams Films, Abra Prod i Euskal Telebista, amb la participació de Televisió de Catalunya.

12.MILLOR DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Alain Bainée per BLANCANEU

Gemma Fauria per [REC]3 GÉNESIS

Balter Gallart per THE PELAYOS

Irene Montcada per EL BOSC

13. MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Aina Clotet per ELS NENS SALVATGES

Candela Peña per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Clara Segura per ELS NENS SALVATGES

Ana Wagener per FÈNIX 11·23

14.MILLOR ACTOR SECUNDARI

Eduard Fernández per UNA PISTOLA EN CADA MANO

Francesc Orella per ELS NENS SALVATGES

Pere Ponce per EL BOSC

Lluís Villanueva per FÈNIX 11·23

15.MILLOR MUNTATGE

Fernando Franco per BLANCANEU

David Gallart per [REC]3 GÉNESIS

Elena Ruiz i Bernat Vilaplana per LO IMPOSIBLE

Bernat Vilaplana per EL BOSC

16.MILLOR MÚSICA ORIGINAL

Alfonso de Vilallonga per BLANCANEU

Lluís Llach per JORDI DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT

Zacarías Martínez de la Riva i Álex Martínez per LES AVENTURES DE TADEU JONES

Marc Vaillo per ORSON WEST

17.MILLOR FOTOGRAFIA

Kiko de la Rica per BLANCANEU

Óscar Faura per LO IMPOSIBLE

Sergi Gallardo per ELS NENS SALVATGES

David Omedes per THE PELAYOS

18.MILLOR VESTUARI

Elena Ballester per ANY DE GRÀCIA

Paco Delgado per BLANCANEU

María Gil i Sonia Segura per EL BOSC

Anna Güell per UNA PISTOLA EN CADA MANO

19.MILLOR SO

Carlos Faruolo, Kiku Vidal i Jaime Fernández per LES AVENTURES DE TADEU JONES

Xavi Mas, Gabriel Gutiérrez i Marc Orts per [REC]3 GÉNESIS

Albert Manera, James Muñoz i José A. Manovel per RED LIGHTS

Oriol Tarragó i Marc Orts per LO IMPOSIBLE

20.MILLORS EFECTES ESPECIALS / DIGITALS

Reyes Abades i Ferran Piquer per BLANCANEU

David Ambit, Patricia Reyes, Àlex Villagrasa i Lluís Rivera per [REC]3 GÉNESIS

Cesc Biénzobas, Joan Amer, David Ambit i Lucia Salanueva per EL BOSC

José María Aragonés per LES AVENTURES DE TADEU JONES

21.MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

David Ambit i Patricia Reyes per [REC]3 GÉNESIS

Fermín Galán i Sylvie Imbert per BLANCANEU

David Martí i Montse Ribé per LO IMPOSIBLE

Saturnino Merino i Alma Casal per EL BOSC

22.MILLOR PEL.LÍCULA EUROPEA

DANS LA MAISON (EN LA CASA) de François Ozon, escrita per François Ozon (Obra: Juan Mayorga) i produïda per Mandarin Cinéma.

LE HAVRE (EL HAVRE) escrita i dirigida per Aki Kaurismäki, i produïda per Pandora Filmproduktion, Pyramide Productions i Sputnik.

INTOUCHABLES (INTOCABLE) escrita i dirigida per Olivier Nakache i Eric Toledano, i produïda per Quad Productions, Gaumont, TF1 Films, Ten Films, Chaocorp production i Canal + / Cinecinema.

LO IMPOSIBLE de Juan Antonio Bayona, escrita per Sergio G. Sánchez, i produïda per Apaches Entertainment, Telecinco Cinema, Mediaset España i Canal+ España.

El recompte de vots que ha determinat les nominacions a la cinquena edició dels Premis Gaudí ha estat realitzat pel Notari de Barcelona Juan Antonio Andújar Hurtado,el 3 de gener de 2013.

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català:

GENERALITAT DE CATALUNYA – INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE LLEIDA-INSTITUT D'ESTUDIS ILERDENCS / EGEDA-FILMOTECH  SGAE / GREMI DE CINEMES DE CATALUNYA

 

Mitjans de comunicació oficials:

TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO

 

Patrocinador oficial:

ESTRELLA DAMM

 

Col·laboradors:

COL·LEGI DE DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA / GUIONISTES ASSOCIATS (GAG) / DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / LA VANGUARDIA / ÀMISTER HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / EMEDOSDESIGN / CAZCARRA-IMAGE GROUP / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / CINEMES GIRONA / ACADEMIA GALEGA DO AUDIOVISUAL / FILMOTECA DE CATALUNYA


 

Lectura pública de Nominats als V Premis Gaudí

  • El dilluns 7 de gener a La Pedrera els actors Letícia Dolera i Santi Millán llegiran els noms dels nominats a les 22 categories dels Gaudí
  • Intervindran en la presentació la Sra. Marga Viza, directora de Cultura de La Pedrera, i Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català
  • El 14 de gener comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons, que es lliuraran el 3 de febrer al Barcelona Teatre Musical (BTM) en una gran gala retransmesa per TV3

El proper dilluns 7 de gener, a les 12 del migdia, l’Acadèmia del Cinema Català farà públics els nominats als V Premis Gaudí. Els actors Letícia Dolera i Santi Millán seran els encarregats de fer la lectura dels quatre nominats de cada una de les 22 categories a l’Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92. Barcelona) en un acte on també intervindran la Sra. Marga Viza, directora de Cultura de La Pedrera, i Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català. A la lectura de nominats també estan convidats els representants de les pel·lícules inscrites i els acadèmics.

Us recordem que un total de 333 acadèmics han estat cridats a emetre el seu veredicte a la primera volta de votacions de la cinquena edició dels Gaudí, que va començar el passat 18 de desembre i resta oberta fins al 3 de gener de 2013. La segona volta de les votacions anirà del 14 de gener fins el mateix 3 de febrer, dia de la gala. Aquest any opten a les estatuetes un total de 89 produccions. 


Leticia Dolera i Santi Millán, lectors dels nominats

La carrera de l’actriu Leticia Dolera (Barcelona, 1981) va començar a la sèrie espanyola Al salir de clase (2000 – 2002) i va donar el salt al cinema de la mà de títols com El otro lado de la cama, Imagining Argentina, Semen, una historia de amor o Un café en qualquier esquina. També ha intervingut en sèries de televisió d'èxit com Los Serrano, Hospital Central, Guante blanco i El barco. Enguany ha participat a la tercera entrega de la saga REC, [REC]3, i a De tu ventana a la mía, Premi Pilar Miró a la darrera edició de la Seminci. El 2013 la podrem veure a Los últimos días. En pocs mesos marxarà a Sud-àfrica per gravar la quarta temporada de la sèrie britànica Mad Dogs. Ha dirigit tres curtmetratges: Ho sento t'estimo (premi a millor curtmetratge fantàstic en la convenció Fantastic Fest el 2010), A o B i Habitantes, en fase de postproducció. Més informació a www.leticiadolera.es

L’actor i humorista Santi Millán (Barcelona, 1968) va ingressar a la companyia de teatre “Macador Dopestic” el 1985, on va romandre fins acabar la seva època d'institut. Per tal de poder pagar-se les classes d'interpretació al Col·legi de Teatre de Barcelona, va treballar en un escorxador durant les nits. La primera gran oportunitat vingué de mans del director del grup teatral La Cubana, Jordi Milán, amb qui va debutar al món de l'espectacle. Conegut inicialment a Catalunya per la seva participació en programes de TV3 com La cosa nostra, A pèl o Un altra cosa, la seva fama s'estendria a nivell estatal amb el seu paper de Sergio a 7 Vidas. Santi Millán va fundar la seva pròpia productora de continguts audiovisuals, Zoopa (Zoo Partners Entertainment). Des del passat mes d’agost participa a la sèrie de televisió Frágiles (Telecinco) i des del setembre col·labora amb El hormiguero (Antena 3). Més informació a www.santimillan.com

L’Acadèmia del Cinema Català convoca el Premi Pepón Coromina

 

espeus                                                                                                                                         © Maria Espeus

 

• En memòria i homenatge del productor mort el 25 de desembre del 1987, ara fa 25 anys

• El Premi distingirà les accions més destacables d’innovació, creativitat i risc que es produeixin en l’àmbit del cinema català

L’Acadèmia del Cinema Català convoca el Premi Pepón Coromina en memòria i homenatge del productor mort el Nadal del 1987, ara fa 25 anys.

A la Festa d’Estiu del Cinema Català celebrada el passat 28 de juny als Jardins del Palau Robert de Barcelona, l’Acadèmia del Cinema Català va anunciar la creació del Premi Pepón Coromina per fixar en la memòria al jove productor, prematurament traspassat, que de 1977 a 1987 va contribuir de forma determinant a l’aparició de noves formes de llenguatge cinematogràfic i a la consolidació professional d’un elevat nombre d’artistes i cineastes que necessitaven una primera oportunitat.

El Premi, proposat a l’Assemblea de l’entitat celebrada el passat més d’abril per l’acadèmica Marta Molins -actriu, guionista i parella d’en Pepón-, serà decidit per un Jurat d’experts i es concedirà anualment, a partir del 2013, coincidint amb la Festa d’Estiu. El Jurat, que es composarà de quatre persones, presidit honoríficament per Marta Molins, prendrà en consideració les produccions de cinema destinades a la difusió pública, de ficció o no-ficció, de qualsevol format, contingut, longitud, gènere o característiques de qualsevol tipus; les actuacions de professionals en les produccions esmentades anteriorment; les iniciatives destinades a la promoció i difusió de dites produccions, o a qualsevol altre aspecte de divulgació de la cultura cinematogràfica que es consideri especialment enriquidor en l’àmbit de Catalunya; així com els projectes i/o contribucions portats a la pràctica que el Jurat consideri que són dignes de ser destacats i susceptibles de ser reconeguts amb el Premi Pepón Coromina.

Les accions premiables poden ser realitzades per persones o entitats catalanes o bé en col·laboració amb persones i/o entitats no catalanes o bé d’altres països. En qualsevol cas, però, han de tenir un repercussió significativa dins de l’àmbit català i que s’hagin produït al llarg de l’any natural anterior a la concessió.

Tots aquells que hi vulguin participar han d’adreçar-se a l’Acadèmia del Cinema Català on se’ls facilitarà el butlletí d’inscripció. Així mateix, a la pàgina web de l’ACC trobarà les Bases del Premi Pepón Coromina www.academiadelcinema.cat

Pepón Coromina (Barcelona, 1946-1987) va promocionar internacionalment Bigas Luna i va ser el primer productor de Pedro Almodóvar. Carismàtic, promotor de solucions originals i positives, molt apreciat pels professionals del sector, va morir el dia de Nadal de 1987, víctima d’un càncer.

Va fer d’actor en un parell de pel·lícules, va produir una vintena de curtmetratges, una sèrie per a la televisió (De Moda, 1985) i els següents 19 llargmetratges en només 10 anys:

L’obscura historia de la cosina Montse (Jordi Cadena, 1977)
Bilbao (Bigas Luna, 1978)
El asesino de Pedralbes (Gonzalo Herralde, 1978)
El diputado (Eloy de la Iglesia, 1978)
Caniche (Bigas Luna, 1979)
Navajeros (Eloy de la Iglesia, 1980)
Vértigo en Manhattan / Jet Lag (Gonzalo Herralde, 1980)
Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (Pedro Almodóvar, 1980)
Barcelona Sud (Jordi Cadena, 1981)
La cripta (Cayetano del Real, 1981)
Las siete cucas (Felipe Cazals, 1981)
La revolta dels ocells (Lluís-Josep Comerón, 1981)
La plaça del Diamant (Francesc Betriu, 1981)
Percusión (Josecho San Mateo, 1982)
Círculo de pasiones / Le cercle des passions (Claude d’Anna, 1982)
Interior roig (Eugeni Anglada, 1982)
Un genio en apuros (Lluís-Josep Comerón, 1982)
Últimas tardes con Teresa (Gonzalo Herralde, 1983)
Angoixa (Bigas Luna, 1987)

Com a actor:
Salut i força al canut (Francesc Bellmunt, 1979)
Putapela (Jordi Bayona, 1980)

 

icona

 Bases Premi Pepón Coromina


 icona

 Fitxa d'inscripció

 

 

 

 

Andreu Buenafuente presentarà la gala dels V Premis Gaudí

  • La gran festa del cinema català es retransmetrà en directe per TV3 el diumenge 3 de febrer en horari de màxima audiència
  • 89 produccions (llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió i curtmetratges) competiran enguany per les nominacions
  • Avui arrenca la primera volta de les votacions dels acadèmics i el proper 7 de gener es desvetllaran els nominats

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes ha encarregat a Andreu Buenafuente la presentació de la gala dels V Premis Gaudí. El guió estarà en mans d’El Terrat, i la Televisió de Catalunya és responsable de la realització audiovisual de la gala produïda en col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català.

El Barcelona Teatre Musical (BTM) acollirà el diumenge 3 de febrer més de 1.600 convidats, en la que serà una edició dels Gaudí d’especial rellevància. L’Acadèmia del Cinema Català ha apostat per una gala de gran format, retransmesa en prime time i rigorós directe per TV3, després del T/N vespre i conduïda per un mestre de cerimònies de reconegut talent i sòlida trajectòria televisiva. L’humorista i la seva productora tenen per davant el repte de preparar la cita més important del cinema català.

Balanç de les candidatures als V Premis Gaudí

89 produccions competiran per les nominacions en aquesta cinquena edició dels Premis Gaudí. Entre elles, 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat, 15 pel·lícules per a televisió, 20 pel·lícules europees, 3 pel·lícules d’animació, 10 pel·lícules documentals, 18 pel·lícules en llengua no catalana, 11 pel·lícules en llengua catalana i 3 que anomenen “Talent català” doncs tot i no ser de producció catalana hi participen professionals catalans.

333 acadèmics i acadèmiques amb dret a vot, representants dels diferents oficis del cinema, són el Jurat professional que amb el seu veredicte escollirà els títols que destaquen per la seva qualitat en el panorama cinematogràfic català del darrer any. La primera volta de les votacions ha arrencat avui, 18 de desembre, i es perllongarà fins al 3 de gener. La lectura de nominats tindrà lloc el dilluns 7 de gener a les 12 hores a La Pedrera i donarà pas a la segona volta, prevista del 14 de gener fins al mateix dia de la gala, 3 de febrer. 22 estatuetes esperen el seu premiat en el cinquè aniversari d’aquests guardons i de l’Acadèmia del Cinema Català.

El Terrat de Produccions

La productora El Terrat, un dels segells més innovadors i creatius del mercat actual, està especialitzada en la producció artística i audiovisual i disposa d’una llarga trajectòria en l’organització d’actes i espectacles. Entre d’altres, va ser responsable del guió i la direcció de quatre edicions de la gala dels premis Goya, dues de les quals presentades per Andreu Buenafuente, les més vistes de la seva història.

CALENDARI

Primera volta de votacions: del 18 de desembre de 2012 al 3 de gener de 2013
Lectura de nominats: dilluns 7 de gener de 2013 a les 12.30h. (La Pedrera)
Segona volta de votacions: del 14 de gener de 2013 al 3 de febrer de 2013
Gala V Premis Gaudí: 3 de febrer de 2013 (Barcelona Teatre Musical • BTM)

 

andreu1

                             © Paco Amate. Ruano Fotografia


Per a més informació:

Marc Gall / Ana Sánchez
COMEDIA. Comunicació & mèdia sl
Bertran 18-20, Àtic. 08023 Barcelona
T. [00 34] 933 10 60 44 · M. [00 34] 638 01 45 45
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.comedia.cat

 

 

 

Els curts seleccionats per optar als Premis Gaudí a la Casa Elizalde

  • La Casa Elizalde acollirà les projeccions dels deu títols  seleccionats per optar al Premi Gaudí al Millor Curtmetratge
  • DUES SESSIONS: 28 i 30 DE NOVEMBRE A LES 19.30H. Casa Elizalde (Carrer València, 302. Barcelona)

L’Acadèmia del Cinema Català, amb la col·laboració amb el cineclub Barcelona Espai de Cinema (Federació Catalana de Cineclubs),  ha programat dues sessions dedicades als 10 curtmetratges que poden optar al Premi Gaudí  al Millor Curtmetratge. Les projeccions tindran lloc al centre cultural Casa Elizalde (C/  València, 302. Barcelona), els dies 28 i 30 de novembre a les 19.30h. Cada curtmetratge anirà  precedit d’una breu presentació per part del seu director o algú de l’equip. El públic assistent
podrà votar el curtmetratge que més l’agradi i participar així en el sorteig del llibre Josep Maria  Forn. L’aventura del cinema (Cossetània Edicions, 2012), d’Àngel Comas.

DIMECRES 28 DE NOVEMBRE A LES 19.30H

• CARTAS DESDE LA LOCURA • DIRECTOR: XAVI PUEBLA (32’)

cartas


• CARTA A SASHA • DIRECTORS: JAVIER MARTÍNEZ REVERTE, ANTONI JAÉN (15’)

sasha

 

• COUP DE GRÂCE • DIRECTORA: CLARA VAN GOOL (26’)

 altarealitat

 

• DIVISIÓN AZUL • DIRECTOR: SERGI MARTÍ MALTAS (14’)

division


• LA MANO DE NEFERTITI • DIRECTOR: GUILLERMO GARCÍA CARSI (3’)

 mano

 

DIVENDRES 30 DE NOVEMBRE A LES 19.30 HORES
• 101 • DIRECTOR: LLUÍS MIÑARRO (20’)

101


• LUISA NO ESTA EN CASA • DIRECTORA: CÈLIA RICO CLAVELLINO (19’)

luisa


• EL OLIVO • DIRECTOR: FREDERIC MENCHÓN (16’)

olivo


• EL OTRO • DIRECTOR: JORGE DORADO (17’)

otro


• ELEFANTE • DIRECTOR: PABLO LARCUEN (9’)

elefante

 

 

 

Deu títols poden optar al Gaudí al Millor Curtmetratge

• Han integrat el jurat Roser Aguilar, Agustí Argelich, Joan Marimón,   Arturo Méndiz, Sílvia Quer i David Victori
• La gala de lliurament dels V Premis Gaudí tindrà lloc el diumenge 3 de   febrer de 2013 al Barcelona Teatre Musical
• La seva retransmissió per TV3 es farà en rigorós directe i en horari de  màxima audiència

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes està organitzant la  cinquena edició dels Premis Gaudí en reconeixement a les pel·lícules i els professionals  catalans que han participat en els llargmetratges, documentals i pel·lícules per a TV estrenats  entre el 10 de desembre 2011 i el 7 de desembre 2012. La gala de lliurament dels guardons  tindrà lloc diumenge 3 de febrer de 2013 al Barcelona Teatre Musical.

Aquest any i per primer cop, una comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia ha  preseleccionat una desena de curtmetratges per competir a la primera volta de votacions dels  acadèmics. D’aquestes votacions sortiran els quatre títols candidats a rebre el Gaudí al Millor  Curtmetratge. La preselecció feta per Roser Aguilar, Agustí Argelich, Joan Marimón, Arturo Méndiz, Sílvia Quer i David Victori hi aporta un filtre professional, incrementant el
valor i el reconeixement que implica aquest guardó.

La cinquena edició dels Gaudí incorpora altres novetats importants. Per primera vegada es  convoca una gala de lliurament dels guardons en un aforament de gran format: el Barcelona Teatre Musical (BTM). L’àmplia capacitat de la sala, amb 1.600 butaques, permetrà acollir el 3  de febrer a tot el sector i la indústria. A més, la gala passa a celebrar-se en diumenge a partir  d’aquesta edició, tal com fan altres grans cites cinematogràfiques com els Goya o els Oscar. La seva retransmissió per TV3 es farà en rigorós directe i en horari de màxima audiència.  

El 18 de desembre arrenca la primera volta de les votacions dels acadèmics, de la qual  sortiran els títols nominats. Un cop presentades les quatre nominacions de cada una de les 22  categories dels Premis, s’iniciarà la segona volta, que finalitza el mateix dia de la gala.


SELECCIONATS AL PREMI GAUDÍ MILLOR CURTMETRATGE

101
DIRECTOR: LLUÍS MIÑARRO
GÈNERE: DOCUMENTAL
IDIOMA: CASTELLÀ, PORTUGUÈS
DURADA: 20’
PRODUCTORA: EDDIE SAETA
Una exploració sobre la pel·lícula “El extraño caso de Angelica” i la manera de
comprendre el cinema de Manoel de Oliveira.

CARTA A SASHA
DIRECTORS: JAVIER MARTÍNEZ REVERTE, ANTONI JAÉN
GÈNERE: DOCUMENTAL
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 15’
PRODUCTORA: ALMATWINS PRODUCTIONS, SL.
Fatma, que viu a un camp de refugiats de Asuerd, a la regió de Tindouff, a la Hamada
del desert argelí, escoltarà a la televisió una notícia que li donarà una gran idea:
contactar amb una noia a l’altre costat de l’Atlàntic: Sasha, una de les filles del
President Obama.

CARTAS DESDE LA LOCURA
DIRECTOR: XAVI PUEBLA
GÈNERE: DRAMA
DURADA: 32’
PRODUCTORA: CONTINUARÁ PRODUCCIONES
Després de trenta anys d’aïllament al manicomi de Ville-Évrard i Montdevergues,
l’escultora. Camille Claudel mor en completa solitud.
Les cartes que va escriure allí mai no es varen expedir. Les poques que li enviaren,
no li foren lliurades.

COUP DE GRÂCE
DIRECTORA: CLARA VAN GOOL
GÈNERE: DRAMA
SENSE DIÀLEGS
DURADA: 26’
PRODUCTORA: ALTA REALITAT i KEYFILM
Coup de Grâce és una pel·lícula de dansa sobre el col·lapse d'una amistat, sobre allò
que s’ha trencat i allò que no es pot arribar a trencar. Després d'una llarga separació,
dos homes es retroben dins un immens edifici d’una ubicació remota. En el transcurs
de la tarda i la gèlida nit, tots dos lluiten en un duel sense armes que els resulta
esgotador, a fi i efecte de resoldre la seva amistat.

DIVISIÓN AZUL
DIRECTOR: SERGI MARTÍ MALTAS
GÈNERE: FICCIÓ
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 14’
PRODUCTORA: NANOUK FILMS SL.
Leningrad, estiu de 1943. Els intents alemanys per conquerir l'enclavament
estratègic de Leningrad han fracassat estrepitosament. Hitler, desesperat, juga
l'última carta que té disponible: l'Operació Espurna. Però per realitzar la missió
necessitarà els seus millors homes... Necessità als soldats espanyols de la...
DIVISIÓN AZUL.

EL OLIVO
DIRECTOR: FREDERIC MENCHÓN
GÈNERE: THRILLER
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 16’
PRODUCTORA: ESCÁNDALO FILMS, SL.
Una olivera malalta presidint el jardí.
Dos amants. Un engany i una traïció.

EL OTRO
DIRECTOR: JORGE DORADO
GÈNERE: SUSPENS
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 17’
PRODUCTORA: ROXBURY PICTURES, SL.
L’Andrés viu en una caravana al bosc, apartat de la civilització. Un matí, mentre
s’apropa al poble a buscar subministres, coneix la Daniela i la seva vida canvia. Al
matí següent, l’Andrés es desperta al bosc, nu. La Daniela ha desaparegut. L’Andrés
la busca durant 24 hores consecutives. No sap si ha estat ell.

ELEFANTE
DIRECTOR: PABLO LARCUEN
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 9’
PRODUCTORA: ESCÁNDALO FILMS, SL.
Manuel és un desgraciat. Està estancat en un treball monòton, només té un amic que
ni tan sols li cau bé i a qui la seva família menysprea. Tot canviarà quan el metge li
diagnostiqui una estranya malaltia: Manuel està en procés de convertir-se en un
elefant.

LA MANO DE NEFERTITI
DIRECTOR: GUILLERMO GARCÍA CARSI
GÈNERE: ANIMACIÓ
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 3’
PRODUCTORA: IKIRU FILMS, EL TORO PICTURES, LIGHTBOX
ENTERTAINMENT, TELECINCO CINEMA, TELEFÓNICA PRODUCCIONES
Els dos amics inseparables d’en Tadeu, Belzoni -el lloro- i Jeff -el gos- estan ultimant
els preparatius per a la presentació al Museu Arqueològic de la mà de la mòmia de
Nefertiti. En Jeff, però, pateix un petit entrebanc amb la mà i aquesta torna a la vida,
no molt satisfeta, tot s’ha de dir, amb el seu aspecte.

LUISA NO ESTA EN CASA
DIRECTORA: CÈLIA RICO CLAVELLINO
GÈNERE: DRAMA
IDIOMA: CASTELLÀ
DURADA: 19’
PRODUCTORA: AMORÓS PRODUCCIONES, SL.
A la Luisa se li ha espatllat la rentadora. El desastre inicial que suposarà per a la seva
llar aquesta avaria s’acabarà convertint en la coartada perfecta per a trencar amb la
seva lenta quotidianeïtat. Però per al seu marit, l’absència de la rentadora implicarà
una absència encara més important: la Luisa ja no és a casa complint amb la seva
condició de mestressa i esposa submisa.


MEMBRES DEL JURAT DE CURTMETRATGES

ROSER AGUILAR
Llicenciada en Periodisme a la UAB i graduada en Direcció a l’ESCAC. El 2007 signa com a directora i
coguionista Lo Mejor De Mí, primera producció d’Escandalo Films – ESCAC i TVC, pel·lícula que va recollir
múltiples reconeixements internacionals i nacionals. Darrerament ha dirigit el curtmetratge Ahora No Puedo,
reconegut amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge 2012, entre d’altres. Dóna classes a l’ESCAC des del
1999, mentre prepara propers llargmetratges.

AGUSTÍ ARGELICH
Agustí Argelich (Badalona, 1957) és director de FILMETS Badalona Film Festival i de BCN Sports Film.
Productor dels programes Sala 33 i Cinema 3 i assessor de continguts per a la programació de curtmetratges
a TVC. Membre del Consell Assessor de Continguts de la CCMA. Membre de l'ACC. Membre de la junta de
CI&VI (Coordinadora de Festivals de Cinema i Vídeo de Catalunya). Realitzador i productor audiovisual,
recentment dels curtmetratges Les pigeons voyageurs (documental) i Anata o Korosu (ficció).

JOAN MARIMÓN
Projeccionista al Cine Capri (El Prat). Guionista (Peraustrínia 2004, Poble Nou), professor de guió i de
muntatge. Autor amb Jesús Ramos del Diccionario del Guión Audiovisual (2003). Director de curts (In
crescendo, El viatger acolorit), telefilms (El cas de la núvia dividida) i llargs (Pactar con el gato). Productor de
documentals (De Tallinn a Tarifa).

ARTURO MÉNDIZ
Productor audiovisual, després de treballar a Vaca Films i Morena Films en diversos projectes (Cargo; El
partido; La zona) posa en marxa la productora Bastian Films amb la qual produeix un documental per televisió
i set curtmetratges de ficció amb els quals guanya més de 165 premis, incloent-hi el Premi Goya al Millor
Curtmetratge de Ficció en l'edició de 2012 amb El barco pirata, de Fernando Trullols. Actualment prepara els
seus dos primers llargmetratges com a productor i un parell de documentals per a televisió, però també vol
continuar treballant en el món del curt i ja prepara un nou projecte en aquest gènere.

SÍLVIA QUER
Barcelona, 1962. Treballa a TV3 durant un llarg període, a diversos programes d’entreteniment fins que
s’inicia en la ficció: dirigeix Poble Nou, Nissaga de Poder, Estació d’enllaç. Seguiran les tv-movies Valèria,
Carles, Príncep de Viana, entre d’altres. El 2004 dirigeix el seu primer llargmetratge, Febrer. El 2009 dirigeix
la mini-sèrie 23F, el dia més difícil del Rei, i el 2010 Operación Jaque sobre el segrest i rescat de Ingrid
Betancour, nominada als Emmy Arwards Internacionals. Actualment dirigeix la sèrie Gran Hotel. Compagina
la seva feina de direcció amb la realització de spots publicitaris i la docència en diferents parcel·les de
l’audiovisual i actoral.

DAVID VICTORI
Guanyador Mundial del primer Festival de Cinema de Youtube organitzat per Scott Free (productora de Ridley
Scott) i Michael Fassbender. Seleccionat per la revista Variety com un dels deu directors espanyols a seguir
en els pròxims anys. Instal·lat a Los Angeles i representat per l'agència americana CAA. Assistent personal
del veterà director espanyol Bigas Luna durant més de cinc anys i guionista de diverses pel·lícules
espanyoles a estrenar en els propers anys. Director, guionista i editor de curtmetratges premiats arreu del
món, entre ells Reacción, estrenat el 2008, i el seu últim curtmetratge, La Culpa, estrenat en la secció oficial
del Festival de Sitges el 2010. Guanyador de diversos premis a nivell internacional. Actualment està treballant
amb Scott Free i Michael Fassbender en una web sèrie de mig milió de dòlars de pressupost que veurà la
llum el 2013.

 

 

Concert benèfic per al film "Sonata per a violoncel"

La pel·lícula d’Anna M. Bofarull sobre la fibromiàlgia busca seguir recaptant fons per tirar endavant el projecte

L’audició, que protagonitza l’Orquestra Camera Musicae de Tarragona, és un homenatge a Xavier Montsalvatge i deixa sentir per primera vegada un dels temes del film en producció

sonata3

El pròxim 23 de novembre a les 21h el Teatre Metropol de Tarragona acollirà el concert "Recondita Armonia", els beneficis del qual es destinaran a finançar la pel·lícula Sonata per a violoncel de la directora i acadèmica Anna M. Bofarull. El projecte pretén donar visibilitat a la fibromiàlgia, una malaltia que afecta un milió i mig d’espanyols i que sovint genera incomprensió social.

L’audició serà un tribut a Xavier Montsalvatge en el centenari del seu naixement i inclourà obres de Grieg i Nielsen interpretades per l’OCM amb la participació del pianista Daniel Ligorio i la jove violoncel·lista Mariona Camats. A més a més, deixarà escoltar per primera vegada el "Tema de Júlia", una peça que firma Gerard Pastor per a la banda sonora original de la pel·lícula.

Tant Bofarull com la productora de Sonata per a violoncel, KaBoGa art & films, han buscat des dels inicis diferents vies de finançament; aportacions d’entitats públiques i privades, així com aquelles provinents de noves opcions com el micro-finançament en què el suport de la societat ha sigut essencial per fer possible el projecte.

Per a més informació sobre la pel·lícula o com col·laborar-hi, podeu consultar la pàgina web fent clic al següent enllaç:

www.sonataperavioloncel.com

 

 

 

Els X Premis Mestre Mateo al Filmets

L’Acadèmia del Cinema Català presenta al Filmets de Badalona els finalistes i guanyadors dels X Premis Mestre Mateo de la Academia Galega do Audiovisual en la categoria de curtmetratge.

Pep Armengol, Secretari de l’ACC, va acompanyar dissabte la projecció dels curtmetratges en una sessió que va aplegar prop d’un centenar d’espectadors.

La mostra de curts gallecs es va poder veure al Teatre Zorrilla de Badalona la segona jornada del certamen que exhibeix els millors curtmetratges nacionals i internacionals fins el 25 de novembre.

El passat dissabte 17 de novembre, els nominats i els guanyadors dels premis al millor curtmetratge de l’última edició dels premis de l’acadèmia gallega, van protagonitzar una sessió especial en el marc de la 38ª edició de Filmets, el prestigiós festival de Badalona dedicat al curtmetratge.

Pep Armengol, en representació de l’acadèmia catalana, va celebrar l’intercanvi que realitzen les acadèmies gallega i catalana promocionant les respectives cinematografies
i agraí la col·laboració del Filmets donant visibilitat tant als curtmetratges guanyadors dels Mestre Mateo, As Damas Negras de Sonia Méndez i El club del bromista de Luís Usón, com als nominats Adivina quién viene a comer mañana de Pepe Jordana, Estereoscopía de Xacio Baño, La increíble historia de Macareno y la puta milagrosa de Iria Ares, 3Kg d’Iván Fernández i A banda de José Luis González.

 

filmets2012

 

 

 

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat