• l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    l'Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions del XI Premi Pepón Coromina

    Inscripcions obertes fins el 6 de maig a les 15:00h! Llegir més
  • Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    Creatura, 20.000 especies de abejas i Saben aquell coronen el palmarès dels Premis Gaudí 2024

    1.400 assistents han viscut la setzena edició dels Premis Gaudí al CCIB-Centre de Convencions Internacional de Barcelona Llegir més
  • Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    Rosa Vergés, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2024

    L’Acadèmia reconeix per primer cop amb aquest premi una cineasta pionera, clau en el relleu del cinema espanyol en els anys noranta Llegir més
  • 1
  • 2
  • 3


Durant la primera quinzena de juny la Mostra oferirà films, debats, tallers i masterclass amb l’objectiu de
visibilitzar la cultura audiovisual femenina i la contribució de les dones en el desenvolupament de la creació cinematogràfica.

La 28a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones, impulsada per Drac Màgic, la cooperativa creada per les Membres d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, Marta Selva i Anna Solà, tindrà lloc enguany de manera telemàtica, a través del web de la Mostra i en col·laboració amb la plataforma VOD Filmin, a causa de les mesures decretades per la prevenció de la pandèmia. 

La programació està atravessada per una mirada feminista que posa en qüestió els estereotips de gènere i les narratives hegemòniques a través dels 16 títols internacionals seleccionats (llargs, curts i animació per a públic infantil) que conformen la secció Panoràmica, les 5 pel·lícules de la retrospectiva dedicada a la documentalista colombiana Marta Rodríguez, una sessió dedicada a l’escriptora Ursula K. Leguin i les activitats virtuals relacionades. 

Des de l'1 fins al 14 de juny, Filmin acollirà tota la programació audiovisual. Entre les 6 activitats online (que tindran lloc a través del web de la Mostra), dirigides a fer un anàlisi profund sobre l'audiovisual produït per dones, destaca la conversa entre la documentalista i guionista catalana nominada als Gaudí, Laia Manresa, i l’homentajada per la Mostra d’enguany, Marta Rodríguez.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat