IV Premis Gaudí

 • iv premis gaudi

  Els IV Premis Gaudí van seguir l’estela marcada per Pa negre i van aconseguir afermar la seva posició en el món.

  • Les pel·lícules candidates o premiades en aquesta quarta edició, en què s’hi van presentar un total de 138 produccions, van acumular més premis internacionals que mai abans en la seva trajectòria i van aconseguir instal·lar-se de nou a Hollywood, amb una nominació als Oscar per Chico y Rita en la categoria de llargmetratge d’animació.
  Eva i Mientras Duermes, les dos pel·lícules que més guardons es van endur la nit dels Premis, també van recollir èxits més enllà de les fronteres.
 • portada monografic IV
  També va ser l’any en què es va incentivar la difusió dels Premis, en confeccionar-se el primer monogràfic dedicat als Gaudí, que va sortir encartat amb l’edició dominical de La Vanguardia amb una tirada de més de 300.000 exemplars.

  El suplement dels Gaudí va donar gran visibilitat als Premis, informant de tots els films i professionals nominats i acostant el talent i l’star system català al públic
  massiu.

  La quarta edició dels Premis Gaudí va tenir lloc el 6 de febrer de 2012 , al teatre Arteria Musical. Més de 750 convidats van assistir a la cerimònia i 350.000 espectadors, la van poder seguir en directe gràcies a la retransmissió que en va fer Televisió de Catalunya.
   
 • gala iv musical
  Presentada per Xavi Mira i Alba Florejachs, la gala es va plantejar com un homenatge al gènere del musical, on hi van lluir les actuacions de la Barcelona Jazz Orquestra i les coreografies de la Premi Nacional de Dansa, Sol Picó.
   
  L’Acadèmia va nomenar Gaudí d’Honor 2012 Pere Portabella, un dels directors de cinema catalans més internacionals.

bannerweb candidatesxiii