Exportar ICS

Marató de Curtmetratges Candidats als X Premis Gaudí

Esdeveniment

Títol:
Marató de Curtmetratges Candidats als X Premis Gaudí
Quan:
Div, 24. Novembre 2017, 20:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

El divendres, 24 de novembre, a les 20 hores, els Cinemes Texas acolliran la projecció dels 10 curts seleccionats candidats als Gaudí. Serà una sessió oberta al públic, amb un preu de 3€, que comptarà amb presentació i debat amb els membres dels equips tècnics i artístics dels curts i serà moderada pel director i productor Marc Carreté.

La comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català i formada pels acadèmics Juanjo Giménez, director i productor; Aina Clotet, actriu i directora; Lluís Quilez, director; Agustí Argelich, productor i Patricia Font, directora i guionista, va seleccionar el passat 4 de novembre els 10 curtmetratges que competiran a la primera volta de votacions dels Acadèmics d’entre els 52 títols inscrits. Els quatre títols que superin la primera volta de votacions, que s’inicia el proper 30 de novembre, seran nominats a rebre el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge.

Els curtmetratges candidats als X Premis Gaudí i els horaris de les projeccions són:

LOS DESHEREDADOS (20:15h)
Direcció: Laura Ferrés
Producció: Inicia Films
Sinopsi: Els Desheretats és un retrat del pare de la directora, que s’enfronta a la fi del negoci familiar. Pere Ferrés té 53 anys i està a càrrec d’una empresa d’autocars. La manca d’ingressos l’obliga a realitzar comiats de solter en els quals els clients solen destrossar el vehicle, però no està disposat a perdre la seva dignitat.

CUNETAS (20:35h)
Direcció: Pau Teixidor
Producció: Coming Soon Films
Sinopsi: Durant la Guerra Civil Espanyola, una família de pagesos ha de fer front a l’amenaça feixista. Cansats de parar l’altra galta, prendran una decisió inesperada.

CAL FER EL COR FORT (21:00h)
Direcció: Marc Caballero
Producció: Escac Films
Sinopsi: L’Eli, una noia en plena trentena, torna al pis que ha estat compartir amb en Carles, la seva ex parella, per acabar de recollir totes les seves coses un cop acabada la relació. Es veu sorpresa pel seu germà, en Martí, un noi de vint-i-dos anys que encara no coneix la situació en la que es troba la seva germana. L’Eli aconsellarà al Martí per afrontar els seus problemes amorosos i l’ajudarà a expressar millor les seves emocions. Unes emocions que la pròpia Eli no expressa amb en Carles.

CUCLI (21:20h)
Direcció: Xavier Marrades
Producció: Nanouk Films, SL
Sinopsi: Ramon viu amb els seus pares encara que passa la majoria del temps viatjant amb el seu camió. Els seus viatges són llargs i solitaris fins que troba una companya molt especial que ho canvia tot. Cucli és una història d'amor i companyia després de la mort; d'una relació amb efectes transformadors.

NÉBOA (21:42h)
Direcció: Claudia Costafreda
Producció: Escac Films
Sinopsi: La Telma decideix viatjar a Galícia amb la intenció de tornar a Desiderio el gos que ha heretat després de la recent mort del seu pare.

SOL CREIXENT (22:05h)
Direcció: Guillem Manzanares
Producció: Mayo Films
Sinopsi: Dues parelles van a passar un cap de setmana a una casa a la platja, però una tensió creixerà i ho canviarà tot.

PARIVARA (UNA FAMILIA) (22:25h)
Direcció: Alex Lora i Àlex Kruz
Producció: Inicia Films
Sinopsi: Basat en històries reals dels nens de l'orfenat per a cecs de Goldungha al Nepal, Parivara ens narra l'esperançadora vida de la jove Kopila en un dia que marcarà el seu destí, després dels terratrèmols succeïts l'any 2015. Una història universal que desvela la resiliència de l'esperit humà.

LA INÚTIL (22:42h)
Direcció: Belén Funes
Producció: MissWasabi Films
Sinopsi: Merche és massa orgullosa per explicar com se sent. I la veritat és que se sent malament, com una completa inútil.

ELEGÍA (23:05h)
Direcció: Alba Tejero
Producció: Escac Films
Sinopsi: Després de la mort de dos de les seves companyes de classe, la Julia és absolutament incapaç de sentir cap sentiment de tristesa per ells. Asfixiada per l'ambient de dol que inunda l'escola i per un profund ressentiment cap a les noies, escriurà quelcom que tindrà greus conseqüències.

LES BONES NENES (23:25h)
Direcció: Clara Roquet
Producció: Lastor Media S.L.
Sinopsi: Els pares de la Júlia i la Paula sempre han criat cavalls. Les nenes varen passar-se la infància jugant juntes dins l'estable però l'adolescència ha dinamitat la seva relació. La violència de l'edat adulta s'obre pas destrossant tot allò que troba. Remou l'amor, la ràbia, el sexe i, ferotge com mai, deixa un cavall borni.


Lloc

Lloc:
Cinemes Texas
Calle:
Carrer Bailèn 205
CP:
08010
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii