Departament contra els abusos

L’Acadèmia presenta a Lleida el Servei d’atenció i prevenció dels abusos

La presentació tindrà lloc el dilluns 2 d’octubre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El pròxim dilluns 2 d’octubre l’Acadèmia viatja a Lleida per presentar el Servei d’atenció i prevenció dels abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques. La presentació, que es durà a terme a l’espai Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), gràcies a la col·laboració de la Diputació de la Província, s’organitza en dues xerrades, una primera en horari matinal dedicada al sector acadèmic i una segona, a la tarda, per públic professional.

Per la sessió matinal, a les 11h del matí s’ha convidat a participar als alumnes i professorat de l’Escola Catalana de Cinema i Televisió de Lleida; el centre de Formació Professional ILERNA; el Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual de la Universitat de Lleida; i l’Escola d’Art Aula Municipal de Teatre de Lleida.

En les dues sessions programades, la directora de l’Acadèmia, Laia Aubia, parlarà de la feina que s’està fent per l’elaboració del Protocol Guia per la prevenció de les violències masclistes i LGTBIQ-fòbiques en el sector audiovisual i de les arts escèniques. I tot seguit, Aina Troncoso, psicòloga especialitzada en l’abordatge de violències masclistes i encarregada d’atendre els i les usuàries del Servei d’atenció n’explicarà el seu funcionament i donarà algunes claus per a la detecció immediata de casos.

El Servei d’atenció i prevenció dels abusos va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de proporcionar eines i acompanyar les víctimes en el seu procés d’orientació cap a la detecció i reparació de possibles abusos, així com amb la voluntat d’elaborar un protocol pioner especialitzat en el sector audiovisual i de les arts escèniques. Des de llavors s’han acompanyat 11 víctimes i 2 testimonis de la mà d’Aina Troncoso i l’advocada Carla Vall; s’està culminant l’elaboració del protocol de la mà del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, així com d’un estudi exploratori de la figura de coordinació d’intimitat; s’ha creat un Observatori de les violències masclistes per identificar dinàmiques, necessitats i resistències; i s’ha aprovat un codi de conducta per a la pròxima edició dels Premis Gaudí.

El curs passat ja es van organitzar xerrades informatives sobre el Servei en set centres, i aquest any es preveu dur-ne a terme una desena més.

Et pots inscriure gratuïtament a les xerrades del dia 2 d’octubre a través d’aquest formulari.

bannerweb candidatesxiii