Notícies

Premi Sant Nitrat

L’associació “CinemAcció” / CINEMA·RESCAT va instituir els Premis Sant Nitrat l’any 2000 amb la intenció de crear un premi que reconegués la tasca que porten a terme persones o entitats envers el patrimoni cinematogràfic - el que s’ha fet i el que es fa cada dia, el que es recupera, restaura i conserva, el que es dóna a conèixer mitjançant l’estudi i la investigació -... que enguany arriba a la seva 13ena edició.

Aquest any tenim el goig de poder atorgar-lo a entitats que tenen una gran significació en el món del cinema a Catalunya:

Trofeu Sant Nitrat
Per a l’ ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ, associació que en pocs anys ha permès, amb l’encert de la seva creació, integrar en una entitat el variat ventall de les professions que envolten el món de cinema, assolint el reconeixement que es mereix, tant el cinema com les persones que el fan possible, i per la tasca portada de difusió del cinema català.

Premi Sant Nitrat al soci
Per a PARALLEL 40, per la seva tasca de difusió permanent del cinema documental, començada fa més de 15 anys, apostant clarament pel cinema documental. La seva perspectiva i confiança en la feina que van iniciar, el treball ferm i persistent, ha propiciat el coneixement d’altres realitats en el món i incentivat la recerca cinematogràfica.
Ens congratulem que ambdues hagin acceptat rebre aquest senzill reconeixement de les nostres associacions i desitgem poder compartir amb elles una estona distesa, cordial i amable en l'acte de lliurament dels PREMIS SANT NITRAT 2012, dins el marc incomparable dels locals de l’ SGAE, cedits gentilment, des de la primera edició, per aquesta entitat.

La data de l’acte de lliurament dels premis Sant Nitrat és el dimarts 26 de juny, a les 19:00 hores, a la seu de l’ SGAE, Passeig de Colom, 6, de Barcelona.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat