Notícies

La Inst. del Mèrit Humanitari imposa la Gran Creu a J. M. Queraltó

El passat 14 de maig va tenir lloc a l'Hotel Palace de Barcelona, ​​antic Ritz, el solemne acte d'imposició de la Gran Creu al Mèrit Humanitari corresponent a l'any 2011. A l'acte va ser condecorat Josep M. Queraltó, fundador de Suministros Kelonik i president de la Fundació Aula de Cine Colección Josep M. Queraltó, a qui se li va reconèixer la seva tasca de recuperació i conservació del patrimoni cinematogràfic des de fa més de tres dècades.

La Institució del Mèrit Humanitari, creada a Barcelona el 1999, és una associació apolítica i sense ànim de lucre que anualment guardona amb la Gran Creu al Mèrit Humanitari a personalitats destacades pels seus valors humans. La junta directiva està presidida actualment per Don Emilio López-Navarro.

Entre els posseïdors de la Gran Creu al Mèrit Humanitari es troben l'escultor Eduardo Chillida, el pintor Félix Revello de Toro, l'oftalmòleg Luis Fernández-Vega i Diego, l'enginyer Juan José Arenas de Pablo, el genetista nord-americà Príncep d'Astúries de la Investigació Científica i Tècnica 2001, Francis Collins, l'ex cap de la Casa de SM el Rei, Sabino Fernández Campo, l'actor Peter Ustinov, el Premi Nobel de Medicina 2000, David Carlsson, el poeta Miquel Martí i Pol, l'escriptor Francisco Ayala, i el violoncel.lista i director d'orquestra rus, Mstislav Rostropovich, entre una llarga llista.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat