Notícies

El 33 enceta la sèrie temàtica Territoris Film-Fest centrada en els principals festivals cinematogràfics dedicats als curtmetratges.

TERRITORIS FILM-FEST
Territoris va néixer el 2005 amb la intenció de convertir-se en un observatori de la creació audiovisual tant nacional com internacional. En les successives edicions de Territoris, s’hi han pogut veure desenes de curtmetratges que han demostrat la gran força creativa que pot arribar a contenir aquest format.
Ara, i sota el títol de Territoris Film-Fest, el programa vol acostar els curtmetratges a un públic el més ampli possible. Per això s’emet en un nou horari i s’ha fet una tria acurada en què s’hi combinen la ficció, l’animació, l’humor, el musical, etc. adreçat al gran públic i amb la intenció de mostrar la gran varietat de temàtiques, tècniques i estils que conviuen en l’univers del format curt. En Territoris Film-Fest s’hi han programat els millors treballs, els més votats pel públic i els més premiats en els principals festivals cinematogràfics internacionals.
La sèrie, de 13 capítols, oferirà un recull de curtmetratges fins ara inèdits en la programació televisiva i amb un palmarès excepcional. Es programaran peces guanyadores d’un Oscar, del Cartoon d’Or, o primers premis als Festivals de Canes, Berlín, Clermont-Ferrand, Venècia, MECAL, Animac, Toronto, etc.
Territoris Film-Fest mostrarà al gran públic els millors curtmetratges del panorama nacional i internacional i, al mateix temps, donarà a conèixer els certàmens que són el referent del gènere i els catalitzadors del talent creatiu d’aquesta forma d’expressió audiovisual.
Com a novetat, cal remarcar que tots els curtmetratges es podran veure també per internet de manera simultània a l’emissió TV i posteriorment a la carta a través de la web del programa www.tv3.cat/territoris

Territoris Film-Fest
Estrena: Divendres 5 de novembre a les 20h al 33

Programa núm. 1 Clermont-Ferrand
El primer programa està dedicat al Festival de curtmetratges de Clermont-Ferrand, a França, una cita ineludible per a la indústria del curtmetratge.
Se'l considera el festival internacional més important d'Europa i és dels pocs que centra la seva programació exclusivament en la producció audiovisual en format curt. 

En aquest primer lliurament es podrà veure una tria de cinc curtmetratges que han passat per aquest festival: 

Le Réveil, de Marc-Henry Wajnberg
Alma, de Rodrigo Blaas, Espanya
Yours Truly, d'Osbert Parker, Gran Bretanya
Formic, de Roman Kaelin i Florian Wittman
Stretching, de François Vogel, França

Breu història del programa

Territoris entén el curtmetratge com un gènere amb personalitat pròpia i com una eina d’exploració per als nous talents creatius; un instrument versàtil que permet l’experimentació de nous llenguatges, noves formes i nous continguts dins el món audiovisual.
Des dels seus inicis, el programa s'ha caracteritzat per oferir creacions audiovisuals en format curtmetratge que difícilment tenen sortida en un espai televisiu de caràcter més tradicional. Els treballs de vídeo experimental, les creacions audiovisuals heterodoxes, innovadores, o les peces de temàtica minoritària, troben el seu lloc en aquest espai.

Territoris és un producte adreçat a una audiència interessada per les noves formes d'expressió audiovisual.

Sota aquest paraigua d'innovació audiovisual, s'han elaborat diverses sèries temàtiques:

Territoris. Sèrie de curtmetratges de ficció, experimental i animació articulada al voltant de les diverses etapes de la vida.
Territoris Col·leccions. Sèrie dedicada als curtmetratges agrupats segons paràmetres de producció o procedència de diverses nacionalitats europees.
Territoris Mediterrani. Sèrie de curtmetratges de ficció i animació produïts a països de la Mediterrània.
Territoris Dansa. Inclou diverses sèries de curtmetratges amb contingut específic de dansa, de procedència nacional i internacional.
Territoris en Xarxa. Sèrie de producció pròpia que reflecteix el dia a dia de diversos grups d'artistes i les seves interrelacions en un recull audiovisual gravat per ells mateixos.

Ara, amb Territoris Film-Fest, l’objectiu és donar a conèixer els principals Festivals de curtmetratges a través dels treballs més premiats.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat