Notícies

Estació de l'oblit, seleccionada per 12 festivals de cinema

Estació de l'oblit, dirigida per Christian Molina i Sandra Serna i produïda per Canónigo Films i Televisió de Catalunya, ha estat seleccionada per un total de 12 festivals de cinema nacionals i internacionals al llarg d'aquest any. Els últims, la V Mostra de Cinema Català de Quito i l’Edmonton Film Festival, un dels festivals de cinema més reconeguts del Canadà, que es distingeix per seleccionar pel·lícules que destaquen per la qualitat de les històries que expliquen. “De les més de 1000 sol·licituds que hem rebut aquest any, aquest film va atreure immediatament la meva atenció i m'ha captivat profundament. És un treball magnífic. Els directors Christian Molina i Sandra Serna i els meravellosos actors han d'estar molt orgullosos del resultat” comenta Guy Lavallee, programador del festival.

El film s'ha projectat arreu del món, on ha estat molt ben acollit per públic i crítica. A Espanya el van seleccionar a la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid i a la Muestra de Cine Español Inédito de Jaén, que va escollir Estació de l'oblit per a clausurar el festival. Aquest certamen s'ha convertit en un dels festivals més importants d'Andalusia on cada any acudeixen destacats personatges del cinema del nostre país. El Norte de Castilla, en el marc de la Semana Internacional de Cine de Valladolid va destacar: “Estació de l'oblit és una bona mostra de la professionalitat i gens menyspreable producció (…) L'humor és una de les grans virtuts d'aquesta cinta, així com el personatge de Fermí Reixach, un ancià que vol acomiadar-se del món, no esperar al fet que aquest li acomiadi”.

A Califòrnia, meca del cinema per antonomàsia, Estació de l'oblit
va ser seleccionada per l’International Latino Film Festival de San Francisco, pel San Diego Latino Film Festival i pel The Method Fest Film Festival de Los Angeles, on va ser nominada al premi G-Technology com a millor pel·lícula estrangera. Aquest festival és conegut com “The Discovery Festival” (el Festival que descobreix), ja que sempre aconsegueix distribuir i donar a conèixer al món cinematogràfic la majoria dels treballs que projecta. El seu director, Don Franken, va manifestar: "La pel·lícula va estar entre les 10 pel·lícules més votades per l'audiència”. Sylvia Perel, directora de l’International Latino Film Festival: “La pel·lícula va ser molt ben rebuda. Es va aplaudir al final. Va haver-hi gent que va venir a felicitar-me a mi com si jo l'hagués fet!”

Estació de l'oblit també ha participat al Cairo International Film Festival, al Pune International Film Festival de l'Índia i al Bermuda International Film Festival, que només selecciona treballs que han estat altament reconeguts per altres festivals internacionals.

La pel·lícula també ha participat al Brussels Film Festival
, considerat una referència europea al món dels festivals cinematogràfics, i al Festivalíssimo de Montreal, el festival llatí més important del Canadà que porta més d'una dècada mostrant la diversitat cultural d'Espanya, Portugal i Amèrica Llatina.

El film explica la relació entre Domingo, un vell mariner allunyat del mar i Pau, un jove amb problemes d'adaptació. Tots dos es coneixeran a la residència geriàtrica on Domingo està ingressat i on Pau compleix una sentència de treballs socials. Els dos es troben en un moment clau de les seves vides: Pau, en el pas de l'adolescència a la maduresa; Domingo, entenent el pas de la vellesa a la mort. Malgrat la diferència d'edat es convertiran en grans companys de viatge.
Commovedora i convincent, la pel·lícula convida al públic a reflexionar sobre la situació de la gent gran que, en moltes ocasions, està destinada a ser oblidada.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat