Notícies

Isona Passola guardonada al FIC-CAT 2024 amb el Premi Montserrat Carulla

El festival tindrà lloc de l’1 al 8 de juny a Roda de Berà

El Festival Internacional de Cinema en Català celebrarà la seva 16a edició de l’1 al 8 de juny a Roda de Berà, amb una programació íntegrament en català dedicada al cinema i la literatura, i que enguany compta amb un total de 65 propostes incloent llargs de ficció i documentals, curts, videoclips i treballs de centres educatius.

Així mateix, aquest any, el FIC-CAT ha atorgat a Isona Passola, Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, el Premi Montserrat Carulla per “la seva destacada filmografia, pel seu compromís amb la llengua i cultura catalanes, i per ser una dona referent en el nostre cinema”. D’altra banda, el director i acadèmic Antoni Verdaguer i l’escriptor Jaume Cabré rebran el doble Premi Honorífic d’enguany.

Entre les diverses estrenes mundials que acollirà el festival destaca Societat negra, de l’acadèmic Ramón Térmens, pel·lícula que inaugurarà el festival, i que competirà en la secció oficial de llargmetratges juntament amb Casa en flames, de l’acadèmic Dani de la Orden, produïda per l’acadèmica Ana Eiras; La llegenda de l’escanyapobres, d’Ibai Abad, amb la producció dels acadèmics Marc Rom, Jan Matheu i Sergio Grobas; o Llobàs, de l’acadèmic Pau Calpe.

Pel que fa al documental, competiran Jaume Cabré, la música de les paraules, d’Antoni Verdaguer, produïda per l’acadèmic Edmon Roch; Sau, la memòria submergida, d'Ot Burgaya; Castelleres, tossudament alçades, de Maria Roig; Jango Edwards. L'home, el mite, la llegenda, d'Albert de la Torre; L’àvia i el foraster, òpera prima de Sergi Miralles, amb la producció executiva de l’acadèmic Norbert Llaràs; i In memoriam Biel, de Santi Suárez-Baldrís. 

Quant als curtmetratges, el FIC-CAT ha seleccionat Dispara!, de Guillem Barceló; Ésser, d'Anna Oset, amb la producció de l’acadèmica Anna Maria BofarullGameboy, de Jan Saura; Adeú peixet, d’Anice Mateu; Anhel de llum, de l’acadèmica i membre de la junta de l’Acadèmia Alba Cros; Califòrnia, d’Albert Mariné; Humormàtic, de Pau Escribano; L’aliat, de Guillem Marí; No vull ser un heroi, de Joan Paüls; Sincopat, de Pol Diggle, i produïda per l’acadèmica Sandra Forn; Vinguin les feres, de Manuela Matassini i Les Daines Collective, i produït pels acadèmics Xesc Cabot i Pep Garrido; i Welcome Tahiya, de l’acadèmica Marta Bayarri

Aquest dijous 23 de maig tindrà lloc la 3a edició de la Jornada Professional, que comptarà amb la participació de l’Acadèmia del Cinema Català a través de la presència d’Eduard Sola, guionista i membre de la junta de l’entitat, que formarà part de la taula rodona “La literatura del cinema”. L’acte se celebrarà a les 17 h a Casa Montjuïc. L'entrada és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia a través del següent formulari.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat