Notícies

Obertes les inscripcions del III Fòrum Cinema i Educació

La jornada es durà a terme en el marc del FIC-CAT, el dia 1 de juny, i s’adreça a docents i estudiants universitaris

El Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT) organitza de nou el Fòrum Cinema i Educació. Aquesta tercera edició coincidirà amb la inauguració del festival, dissabte 1 de juny, al Casal Municipal Les Monges de Roda de Berà. 

L’objectiu del Fòrum és reflexionar i debatre sobre com i en quin moment cal implementar l’alfabetització audiovisual a les aules i, alhora, aportar i compartir materials i experiències audiovisuals d’arreu del territori que potenciïn el pensament crític. S’adreça al professorat d’Educació Infantil, Primària i Secundària, així com a estudiants universitaris de la branca de comunicació o magisteri que tinguin interès a treballar el llenguatge audiovisual a les aules.

Enguany, l’eix temàtic gira al voltant de ‘Cinema i Literatura’. El Fòrum consistirà en conferències, taules rodones, explicacions tècniques, tallers, diàlegs i projeccions. Hi assistiran el productor, escriptor i acadèmic Francesc Escribano (El mestre que va prometre el mar); la directora, guionista i acadèmica Clara Roquet (Libertad, Creatura); el director, productor i acadèmic Víctor Alonso-Berbel (Casa valiente, Perfectly Natural); i la periodista i crítica de cinema Eulàlia Iglesias. També hi haurà presents docents amb experiència en l’aplicació audiovisual a les aules. 

La jornada estarà coordinada per Pilar Franquet, responsable de l’àrea Pedagògica i Educativa del FIC-CAT; i per l’acadèmic Antonio Barrero, president del FIC-CAT. Els acadèmics Cris Gambín i Toni Pinel, directors del Festival, seran els encarregats de donar la benvinguda als assistents.

La jornada té una durada de 10 hores. És gratuïta amb prèvia inscripció i també es podrà assistir a la inauguració del Festival que tindrà lloc al mateix dia 1 a les 7 de la tarda. 

Consulta tota la programació aquí.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat