Notícies

Anna Cornudella i Lucía G. Romero premiades a la Berlinale

Les directores catalanes han sigut guardonades amb les seves òperes primes

El palmarès de la 74a edició del Festival de Berlín, que s’ha fet públic aquest dissabte 24 de febrer, inclou un any més talent català.  Les directores novelles Anna Cornudella i Lucía G. Romero han estat premiades amb les seves primeres obres: The human hibernation, que s'endú el premi de la crítica Fipresi, i el curtmetratge Cura sana reconegut amb l’Os de Vidre a millor curtmetratge a la secció dedicada al públic jove.

The human hibernation, d’Anna Cornudella, formava part de la secció Fòrum, dedicada al cinema experimental. La història explora l’ésser humà i la seva condició animal, i reflexiona sobre com estem habitant el nostre planeta i com ens relacionem amb la natura. El Premi de la Crítica Internacional, l’atorga la Federació de la Crítica de Cine (Fipresci) a la vigília de la gala que va tenir lloc el passat dissabte al Berlinale Palast. 

Per la seva banda, el curt de Lucía G.Romero, formava part de la secció dedicada al públic jove. Cura sana tracta els abusos familiars a través de la història de dues germanes en situació de violència domèstica, que posa el focus també en la identitat cultural i la diferència sexual. 

Així mateix, la coproducció catalana Reinas, de la directora Klaudia Reynicke, s’ha endut el premi a la millor pel·lícula dins la secció Generation KPlus de la Berlinale. 

L’Os d’Or d’enguany ha estat pel documental Dahomey, de la directora Mati Diop, un film sobre el retorn a Benín de les 26 obres espoliades per l’exèrcit francès a finals del segle XIX. D’altra banda, Hong Sang-soo s’ha endut l’Os de Plata amb el film A traveler’s needs

Consulta tot el palmarès aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat