Notícies

Gran presència catalana a les 79 Medalles CEC

El palmarès de la 79a edició va estar encapçalat per La sociedad de la nieve, de l’acadèmic J.A. Bayona

La Gala, organitzada pel Cercle d’Escriptors Cinematogràfics (CEC), va celebrar la seva entrega de premis el passat dilluns 5 de Febrer. L’acte, que va tenir lloc al Palau de la Premsa de Madrid, va tenir una protagonista absoluta, La sociedad de la nieve, de l’acadèmic J.A. Bayona, guardonada amb un total de 5 Medalles a Millor pel·lícula, Millor actor revelació, Millor guió adaptat, Millor fotografia i Millor muntatge.

L'acadèmic David Verdaguer va rebre la Medalla a Millor actor per Saben aquell, i la debutant Estibaliz Urresola Solaguren a la Millor direcció revelació per 20.000 especies de abejas, produïda per l’acadèmica Valérie Delpierre, juntament amb la basca Lara Izagirre. La Medalla a Millor pel·lícula d’animació va ser per a Robot Dreams, dirigida per Pablo Berger, on Alfonso de Vilallonga també va ser premiat a Millor música. El llargmetratge documental Juan Mariné, un siglo de cine, de l’acadèmica Maria Lluïsa Pujol, dedicat al director de fotografia barceloní Goya d’honor d’enguany, va ser guardonat en la categoria de documental.

Aquests son els premis més veterans de la crítica espanyola, nascuts per la defensa i divulgació de l’art cinematogràfic el 1945.

 

Foto: Círculo CEC

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat