Notícies

“Alteritats” rep el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura digital i audiovisual

El documental de les acadèmiques Alba Cros i Nora Haddad Casadevall fa un retrat del lesbianisme plural resident a Catalunya

Alteritats, de les acadèmiques Alba Cros i Nora Haddad Casadevall ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura digital i audiovisual 2023 atorgat per un jurat format per la presidenta de l’Acadèmia, Judith Colell, l’acadèmic Eduard Sola Guerrero, Lucía Piedra, Alba G.Corral i Pere Freixa. 

El documental, nominat als XVI Premis Gaudí, ens aproxima a les dissidències sexuals i identitàries a través de diversos testimonis que formen part del col·lectiu LGTBIQ+, i amb els que ens ofereixen relats d’altres vides possibles.

Els Premis Ciutat de Barcelona s’atorguen des de 1949 per reconèixer les creacions artístiques de diferents disciplines literàries, de les arts visuals, escèniques i musicals, així com la recerca científica i els projectes educatius. 

Alteritats ha tingut altres reconeixements, com el premi Time Out Cultura en la categoria de Millor obra, hi ha tingut recorregut en festivals com Lesgaicinemad, Som Cinema, el FIC-CAT, el Festival de Málaga i el D’A Film Festival, entre d’altres.

 

Foto: Laura Guerrero

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat