Notícies

El Festival VOC engega la vuitena edició

La mostra audiovisual impulsada per Òmnium Cultural s’inaugura el dimarts 13 de març

El Festival Versió Original en Català (VOC), impulsat per Òmnium Cultural, posa al seu centre el format curtmetratge, tant de ficció com documental. Amb projeccions a més de 90 sales arreu de Catalunya, té com a objectiu contribuir a la difusió de peces de qualitat en català i ampliar-ne el seu públic.  

La seva programació d’enguany es divideix en dues sessions, vertebrades per una mateixa temàtica. A la primera, anomenada ‘Avui i demà’, hi participen sis curtmetratges al voltant de la idea del canvi i la transformació: Anhel de llum, de l’acadèmica i membre de la segona edició de la Residència de Guions, Alba Cros; Tots els meus colors, curt nominat a Millor curtmetratge a la 16a edició dels Premis Gaudí, dels també residents Anna Solanas i Marc Riba; Les més grans, de Dubi Cano, Marta Codesido, Núria Ubach, i Ulrika Andersson; Els amants, de Joan Vives; L’avenir, de Santiago Ráfales; i Provocadora, d’Èlia Lorente.

La segona sessió, titulada ‘Una mena de joc’, recull sis curtmetratges sobre l’enfrontament a moments vitals, i el poder del descobriment personal: El tren de l’alegria, de l’acadèmic Jordi Boquet; La casa oberta de Julieta Lasarte; Al Nadal toca fusta, de Max Calvera; Una corda lligada en l’espai d’Ingrid Ferrer; Si mai no ens haguéssim separat, de Marc Esquirol; i Traca, de Marc Camardons. 

Tots els curtmetratges seleccionats opten a obtenir diversos premis, dividints entre ficció i documental: Premi del Públic, Premi Jurat Jove i Premi del Jurat. Aquest darrer compta amb la participació de l’acadèmica Neus Ballús, Macià Florit, Pol Roig, Nathalie Modigliani i Anna Giralt.

Consulta tota la programació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat