Notícies

El talent català reconegut als Goya

La Gala es va celebrar el passat 10 de febrer

El passat dissabte 10 de febrer va tenir lloc la 38a edició dels Premis Goya, enguany celebrats a la Feria de Valladolid. Una gala marcada per la reivindicació contra les violències masclistes al cinema i per la pau a Gaza. 

La gran protagonista de la nit va ser La sociedad de la nieve, del cineasta i acadèmic J.A.Bayona, que va recollir dotze guardons de les tretze categories en els que competia, entre elles Millor direcció i Millor pel·lícula. Només se li va resistir la categoria de Millor guió adaptat, que se’l va acabar emportat l’animació Robot Dreams, de Pablo Berger, juntament amb el guardó a Millor pel·lícula d’animació. Ambdues pel·lícules competiran als Oscars el pròxim 10 de març. 

L’actor i acadèmic David Verdaguer continua recollint premis pel seu paper d’Eugenio a Saben aquell, de David Trueba. Després de recollir el Gaudí a Millor protagonista masculí, ha rebut també el Goya a la mateixa categoria, que ja el va rebre per Estiu 1993.

Per la seva banda, la producció bascocatalana 20.000 espècies d’abelles, debut d’Estibaliz Urresola Solaguren, s’ha emportat tres guardons, el de direcció novella, guió original i actriu de repartiment per a Ane Gabarain. 

En el món del documental, la guanyadora ha estat "Mentre siguis tu. L'aquí i ara de Carme Elias", dirigida per Claudia Pinto Emperador, qui la setmana passada recollia també el Gaudí a Millor pel·lícula documental. Pinto ha dedicat la pel·lícula a totes les persones que pateixen Alzheimer i a totes les famílies que els donen suport.

Així mateix, la cantant barcelonina Rigoberta Bandini s'ha endut el premi per la Millor cançó per "Yo solo quiero amor", que forma part de la banda sonora de Te estoy amando locamente, d’Alejandro Marín. 

 

Juan Mariné, Goya d’Honor

El goya d’honor d’enguany ha sigut pel cineasta barceloní de 103 anys, l’acadèmic Joan Mariné. L’actor José Sacristán ha estat l'encarregat de presentar el Goya d'Honor per a l'històric director de fotografia, restaurador i investigador Joan Mariné, que el va rebre fa uns dies.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat