Notícies

Pablo Berger i el seu “Robot Dreams” triomfen als Premis de Cinema Europeu

Aquest passat 9 de desembre es van celebrar els 36ens European Film Awards, en els quals el cinema català va tenir un reconeixement important

Robot Dreams, primer projecte d’animació del director del cineasta Pablo Berger conegut per Blancaneus (2012), i produït pels acadèmics Sandra Tapia, Ignasi Estapé i  Ibon Cormenzana, va ser guardonat amb el premi a Millor Pel·lícula d’Animació a la Gala dels European Film Awards, de l’Acadèmia de Cinema Europeu celebrada a Berlín. Candidata als XVI Premis Gaudí, el film és una adaptació del còmic de Sara Baron, que ens explica la vida d’en DOG, un gos que viu al Manhattan dels anys vuitanta i que, consumit per la soledat, decideix construir-se un robot. 

Aquest any la presència catalana l’ha protagonitzat també Isabel Coixet, guardonada amb el Premi a l’Èxit Europeu, que reconeix la seva trajectòria i la seva contribució al cinema mundial. El palmarès català es va completar amb la distinció a Félix Bergés i l’acadèmica Laura Pedro, guanyadors a la categoria de Millors efectes especials, i a Ana López-Puigcerver, Belén López-Puigcerver, David Martí i l’acadèmica Montse Ribé en la categoria de Maquillatge i Perruqueria, tots ells premiats per la seva feina a la pel·lícula La Sociedad de la Nieve de l’acadèmic J.A. Bayona, pel·lícula candidata als XVI Premis Gaudí en la categoria d’europea. 

Els European Film Awards s’atorguen a partir del vot de 4.600 professionals, i constitueixen un punt de trobada de referència per a la cultura de cinema europeu. La gran triomfadora de la nit va ser Anatomía de una caída, de Justine Triet, que després d’alçar-se amb la Palma d’Or a Cannes, recollia 4 destacats premis: Millor actriu, Millor guió, Millor direcció i Millor pel·lícula europea.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat