Notícies

Torna el Retreena, el Festival Audiovisual Jove de Barcelona

Del 24 de novembre al 3 de desembre, al CaixaForum i a la Filmoteca de Catalunya

El Reetrena celebra la seva 6a edició, després de rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2022 en la categoria d’Audiovisuals i Cultura digital, atorgat per l’Ajuntament de Barcelona. 

Enguany trasllada les masterclass i les taules rodones a la seva nova seu, al CaixaForum. Amb convidades com Samantha Hudson, Estela Ortiz, Maria Hein, Belén Barenys, Lola Clavo i Ofèlia Carbonell, entre d’altres, es tractaran temàtiques com la coordinació d’intimitat als rodatges, la figura de les femme fatales, les dives de pop i el desamor i el cinema de Greta Gerwig, així com tallers pràctics d’Intel·ligència Artificial en el sector audiovisual, i la ideació i creació de podcasts. 

A la Filmoteca de Catalunya, es projectaran els títols de la Secció oficial, entre els quals destaquen dues pel·lícules catalanes candidates als XVI Premis Gaudí, Robot Dreams, l’animació firmada per Pablo Berger i produïda pels acadèmics Ignasi Estapé, Ibon Cormenzana i Sandra Tapia, juntament amb Jérôme Vidal; i Negu Hurbilak, del Col·lectiu Negu, produïda per l’acadèmic Mikel Mas i Ritxi Lizartza. 

A la Secció oficial també trobem els títols Io Capitano, Lleó de plata a la millor direcció per Matteo Garrone a Venècia; How to have sex, Millor pel·lícula de la secció Certain Regard al Festival de Cannes; i Las demás, d’Alexandra Hyland. 

Alhora, el certamen convida a descobrir joies de l’audiovisual teen dels 90 i principis dels 2000 a les noves generacions, i, a través de la Secció Reteena Essentials, enguany es projectaran films de culte com But I’m a cheerleader de Jamie Babbit, Scream de Wes Craven; Ghost World de Terry Zwigoff; i Lady Bird de Greta Gerwig. 

També hi haurà dues sessions de la Secció curtmetratges talent jove on es podran veure un total de 12 films. 

Pots consultar tota la programació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat