Notícies

Cinema català a la 23a edició del Festival REC a Tarragona

El certamen se celebra del 22 al 26 de novembre

La ciutat de Tarragona acull la 23a edició del Festival de Cinema Internacional de Tarragona REC, entre el 22 i el 26 de novembre. Enguany la inauguració serà amb la preestrena de Teresa, el nou llargmetratge de Paula Ortiz, candidat als XVI Premis Gaudí, i produït per l’acadèmica Valérie Delpierre i l’acadèmic Alex Lafuente.

El festival concentra cinc dies plens d’activitats cinematogràfiques i projeccions d’estrenes catalanes que es duran a terme al Teatre Metropol, el Teatre Tarragona i el Teatre del Serrallo com a espais centrals.

Entre la programació trobem els títols documentals catalans de La Singla, de l’acadèmica Paloma Zapata; i Ara la llum cau vertical, d’Efthymia Zymvragaki i produït per l’acadèmica Anna M. Bofarull i Angelo Orlando. Ambdós films són candidats a Millor pel·lícula documental als XVI Premis Gaudí.

Així mateix, es podran veure els llargmetratges Upon Entry, dirigit per Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas i produït per l’acadèmica Alba Sotorra i els acadèmics Carles Torras i Sergio Adrià, juntament amb Xosé Zapata; i La imatge permanent, de l’actual participant de la Residència de guions de l’Acadèmia, Laura Ferrés, produït per l’acadèmic Adrià Monés i Gabrielle Dumon. Tots dos són també candidats a l’edició dels Premis Gaudí en curs.

El certamen clourà amb la preestrena del film El libro de las soluciones de Michel Gondry.

A més, la segona edició de la Residència de guions de l’Acadèmia, col·labora amb el Festival REC. Els 8 projectes residents assistiran al workshop del RECLab del dijous 23 de novembre, que consisteix en 5 sessions curtes, enfocades a parlar sobre mercat internacional, màrqueting i comunicació, en com defensar o presentar els projectes davant de la indústria, i a parlar de casos d’estudi d’agents de vendes de pel·lícules catalanes. En acabar, els i les residents compartiran networking amb els i les assistents del festival, del panorama cinematogràfic tant nacional com internacional.

A la mateixa tarda, les autores dels 8 projectes residents tindran una sessió a porta tancada amb Paulina Garcia, coneguda actriu xilena i membre del Jurat del REC 2023, amb qui podran conversar sobre cinema, compartir, i escoltar el seu punt de vista com a actriu en el moment de compartir procés creatiu amb les i els cineastes. Aquesta sessió estarà conduïda per Miquel Escudero, programador de la Semaine de la Critique del Festival de Cannes.


Podeu consultar tota la programació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat