Notícies

Neix Filmtopia, la primera web especialitzada en cinema fet per dones

Nuria Vidal i Marta Armengou són les seves creadores

Dimecres 15 de novembre va arrencar la campanya de micromecenatge de Filmtopia, la primera web especialitzada en cinema fet per dones creada per les professionals de la crítica cinematogràfica Nuria Vidal, Membre d’Honor 2023, i Marta Armengou. 

Filmtopia neix amb l’objectiu de posar en relleu l’aportació de les dones en el món cinematogràfic, i reivindicar així una altra història del cinema, en la que es recuperi i visibilitzi el talent de dones que la història oficial ha ignorat, o fins i tot esborrat, al llarg dels 120 anys de vida que té aquest art. Filmtopia es vol convertir en el lloc de referència on trobar tots aquests continguts.

Amb aquesta missió, Filmtopia no només se centra en l’actualitat cinematogràfica, sinó que posa el focus en el passat, a través de la retrospectiva històrica de figures femenines claus i també en el futur, dedicant contingut a les noves generacions de talent femení.

Des d’una perspectiva feminista i interseccional, Filmtopia ofereix diferents tipus de continguts: crítiques de pel·lícules i sèries, entrevistes a dones del sector cinematogràfic, informació sobre llibres de cinema, cròniques de festivals, filmoretrats, reportatges i assajos, i una agenda amb estrenes, exposicions, cerrades i tota classe d’activitats relacionades amb les dones del cinema.

A través de tot aquest contingut, Filmtopia vol esdevenir una xarxa de coneixement i sinergies de les dones que han treballat i treballen en les diferents disciplines del cinema, a la vegada que funcionar com una xarxa de coneixement de talent internacional. 

Per poder fer créixer el projecte han obert una campanya de micromecenatge que pots consultar mitjançant aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat