Notícies

El documental català viatja a IDFA, cita mundial del gènere

El festival se celebrarà del 8 al 19 de novembre a Amsterdam

Arrenca la 36a de l’International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA), un dels festivals documental amb més rellevància d’Europa i d'arreu del món.

Del 8 al 19 de novembre, més de 250 pel·lícules produïdes documentals es projectaran a la gran pantalla, entre elles tres produccions catalanes i dos projectes més que formaran part als espais d’indústria, després de la inauguració del Festival de la mà del documental A Picture To Remember, d’Olga Chernykh.

Les produccions catalanes seleccionades al festival són: el curtmetratge Blow! de l’acadèmica i directora Neus Ballús, candidat als XVI Premis Gaudí i produït per l’acadèmica Míriam Porté i l’acadèmic Gerard Marginedas, que forma part de la secció Shorts Competition; el curtmetratge Anhel de llum, de l’acadèmica Alba Cros, que es troba a la secció Luminous; i el film d’animació Dispararon al pianista (They Shot The Piano Player), de Fernando Trueba i Javier Mariscal, que es troba a la secció Signed, dedicada als darrers films dels directors més interessants del panorama contemporani. El film, és un dels cinc que conformen els candidats a Millor pel·lícula d’animació dels propers Premis Gaudí.

A l’àrea d’indústria hi trobem Before the Fire d’Angel Giovanni Hoyos, seleccionat a l’IDFA Forum. En el marc de l'espai Docs For Sale, dedicat a facilitar la distribució a produccions documentals, hi seran presents, entre d’altres, Fauna, de l’acadèmic Pau Faus, produïda pels acadèmics Ventura Durall i Sergi Cameron; i La Singla, de l’acadèmica Paloma Zapata, ambdues pel·lícules candidates a la setzena edició dels Premis Gaudí.

Podeu consultar tota la informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat