Notícies

Arriba el Festival de Sitges 2023, la cita del cinema fantàstic més esperada de Catalunya

La 56a edició se celebra del 5 al 15 d’octubre

El SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, començarà demà dia 5 d’octubre i s’allargarà fins al 15 d'octubre. Durant aquests dies, es podran veure les pel·lícules de terror, ciència-ficció i fantàstic més esperades de l’any, en una programació de més de 200 títols. 

El cinema català hi serà present un any més amb 9 llargmetratges i 14 curtmetratges, dels quals 10 formaran part de la secció Nova Autoria, dedicada a films d’escoles de cinema. 

A la Secció Oficial Fantàstic a Competició hi trobem Robot Dreams, de Pablo Berger, produïda per l’acadèmica Sandra Tapia, i els acadèmics Ibon Cormenzana i Ignasi Estrapé, juntament amb Jérôme Vidal; i La espera, de F. Javier Gutiérrez. Fora de competició es projectarà La ermita, de Carlota Pereda, produïda pels acadèmics Carlos Fernández i Laura Fernández, juntament amb Iñaki Gómez i Pablo Echart. 

La última noche de Sandra M., de Borja de la Vega, estarà present a la secció Anima’t, juntament amb el film d’animació Heavies Tendres, de Juanjo Sáez. Així mateix, a Sitges Clàssics es podrà veure Los últimos días, d’Àlex Pastor i David Pastor. 

També hi haurà presència catalana a la secció Catalunya Imaginària, amb Más allá de la muerte, de l’acadèmic Sebastià d’Arbó i a la secció Panorama, fora de competició Cuando los amos duermen, de Santiago Alvarado Ilarri. 

Pel que fa als curtmetratges, De Imperio, d’Alessandro Novelli estarà present a la secció Anima't; Pesudo, de Miguel Díaz Pont a la Secció Oficial Fantàstic a Competició; i Los Cómplices, d’Alberto Evangelio i Milk & Cookies d’Alex Baró-Cayetano i Bear Winter-Perreau, a les Sessions Especials. 

A la secció Nova Autoria es projectaran els curts universitaris Not Yet de la Universitat Autònoma de Barcelona; El último recuerdo, de la Universitat Internacional de Catalunya; Los Frustrado, de l’Escola Superior Politècnica;  Tenemos patria, de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, O que me parta un rayo, de l’Escola de Cinema de Barcelona; Tiet, de FX Animation Barcelona 3D & Film School; Lifetime, de l’Escola de Disseny i Arts Visuals LCI Barcelona; Fuego amigo, de la Catalonia Film School; California, de l’Escola de Cinema de Reus; i The Sun Thief, de l’IDEM Barcelona - Creative Arts School. 

Durant el festival, també s’entregaran tres Premis Màquina del Temps, un dels quals serà al director i acadèmic J.A. Bayona (Un monstruo viene a verme; L’impossible; El orfanato), qui també presentarà la seva última pel·lícula La sociedad de la nieve; el productor Jan Harlan (La naranja mecànica; Eyes wide shut; El resplandor); i el director i animador Lee Unkrich (Toy story 3; Coco). 

Per la seva banda, l’Acadèmia ha arribat a un acord amb el Festival de Sitges per fer difusió del Servei d’atenció i prevenció d’abusos, durant les sessions del Premi Nova Autoria, el Producers Meet Producers i les jornades dedicades a rodatges sostenibles, activitats dins el marc del festival, de la mà i gràcies al compromís de SGAE, PAC Productors i Catalunya Film Festivals

Consulta tota la programació aquí

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat