Notícies

Torna el talent dels cineastes més joves al Festival u22

Del 12 al 17 de setembre se celebra la 5a edició del festival  a la Fundació Joan Miró

Del 12 al 17 de setembre es podran veure, a la Fundació Joan Miró de Barcelona, una trentena de curtmetratges que formaran part de la 5a edició d’u22, el festival de curtmetratges realitzats per cineastes menors de vint-i-dos anys. D’aquests, 20 títols competeixen pel premi del jurat a Millor Curtmetratge Jove de l’Any, i la resta formaran part de la selecció OFF, fora de concurs. 

Durant aquesta edició commemorativa, amb una cartellera que també estarà disponible a Filmin, el festival té l’objectiu de posar el focus en analitzar l’estat actual dels joves cineastes dins la indústria per reflexionar, en comunitat, sobre com generar maneres de treballar més sostenibles que respectin la salut mental d’aquest sector.

L’esdeveniment, gestionat per i per a joves, també oferirà taules rodones, retrospectives de cineastes catalans de renom, tallers d’interpretació i concerts a l’aire lliure, per convertir-se en un punt físic de trobada i networking pels directors emergents.

Les tres retrospectives de l’edició d’enguany, les protagonitzen el director i acadèmic David Moragas, guanyador al Millor curtmetratge a la XV edició dels Premis Gaudí per Demà ho deixem; la directora Elena López Riera (El Agua); i el guionista Chema García Ibarra (Espíritu Sagrado). 

Pots consultar tota la programació aquí, i comprar les entrades amb un 25% de descompte, utilitzant aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat