Notícies

El cinema català present a Locarno

Laura Ferrés competeix a la secció oficial amb la seva òpera prima

Torna la cita anual a Suïssa, amb el Festival Internacional de Cinema de Locarno. La 76a edició tindrà lloc del 2 al 12 d’agost, i durant aquests dies 4 produccions catalanes hi competiran en diferents seccions. 

La cineasta Laura Farrés, qui es va fer conèixer amb el curtmetratge Els desheretats, premiat a Cannes, als Premis Gaudí i als Premis Goya, competirà a la Secció Oficial Concorso Internazionale amb el seu primer llargmetratge, La imatge permanent, produït per Fasten Films, Materia Cinema i Le Bureau. 

Per la seva banda, el llargmetratge Negu hurbilak, produït per l’acadèmic Mikel Mas i Ritxi Lizartza, formarà part de la secció Cineasti del presente, dedicada a òperes primes i segones obres de directors i directores emergents. El film ha passat prèviament pels laboratoris del Festival REC, Semilleru, i el Festival D’A.

Alessandro Novelli també hi serà present amb el seu curtmetratge De Imperio, de producció catalana, a la secció Pardi di domani - Concorso Internazionale, una plataforma pel nou talent i l’experimentació que recull curtmetratges i migmetratges internacionals.

Finalment, Temps futurs, de Víctor Checa, formarà part de Doors Screenings, una secció no competitiva que explora la diversitat del cinema a Llatinoamèrica. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat