Notícies

El món de la cultura s’uneix a favor de la llibertat d’expressió

Sota el lema #stopcensura s’ha fet massiva la denúncia a les xarxes

Després dels darrers casos de vetos i cancel·lacions de pel·lícules i obres de teatre que s’han produït als nous ajuntaments i governs autonòmics governats per PP i Vox, el món de la cultura s’ha unit per denunciar aquestes pràctiques de censura. La ‘Plataforma d’Arts Lliures’, en la ‘Plataforma d’Arts Lliures’, en la qual militen actors i actrius com Aitana Sánchez-Gijón, Alba Flores i Hugo Silva, ha volgut alçar la veu contra les cancel·lacions i denunciar “el retorn de la censura”. En un comunicat, aquesta plataforma ha indicat que espera demanar suports suficients per fer front als vetos ideològics que s’estan produint. 

Aquest és el text del comunicat que porta dies circulant per les xarxes i que diferents associacions culturals, entre les que hi ha l’Acadèmia del Cinema Català ja han compartit: 

Les i els professionals del món de la cultura volem denunciar el retorn de la censura que està atemptant contra la llibertat d’expressió, un dret consolidat socialment i democràticament en la nostra Constitució.

Exigim la protecció dels nostres drets fonamentals perquè sense CULTURA no hi ha democràcia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat