Notícies

Filmets celebra la seva 48a edició del 21 al 30 d’octubre

Torna el festival del curtmetratges més antic de Catalunya

El festival de curtmetratges FILMETS celebra enguany la seva 48a edició amb 236 curts programats que es podran veure del 21 al 30 d’octubre a les diverses seus: al Teatre Zorrilla de Badalona, a l’Institut Français de Barcelona i als Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat s’hi podran veure els curts a competició, mentre que fins a quatre espais més situats a diversos punts de Badalona acolliran la programació no competitiva. 

El curtmetratge guanyador de la Palma d’Or al Millor Curtmetratge del Festival de Canes 2022, The Water Murmurs, de Jianying Chen, obrirà la nova edició de Filmets i es presentarà per primera vegada a Catalunya, amb l’assistència d’alguns dels protagonistes del curt. Durant els dies de festival es podran veure múltiples curtmetratges catalans entre els que hi trobem Takbir, de Jordi Calvet; Tu niño, de Sergi Castellà; El matí del senyor Xifró, de Marc Riba i Anna Solanas; Pocos, buenos y seguros, de Gorka Lasaosa i Ales Payá; Murs, de Roger Villarroya; Arrels de ningú, de Sunita Soler; Elsa, d’Albert Carbó; o Harta, de Júlia de Paz, entre d’altres.

Com a novetat d’aquesta nova edició també destaca el Premi Productor/a Emergent PAC, un guardó dotat amb 1.000 € que, a més de reconèixer el treball dels professionals productors i productores, vol premiar el risc i la llibertat creativa del/la productor/a emergent. 

La 48a edició de FILMETS Badalona Film Festival ha volgut reconèixer també la trajectòria de l'actor, doblador i director de doblatge barceloní Lluís Marco en el món del cinema, tant en format curt com llarg, amb el Premi Venus d'Honor de Filmets 2022. L’acte de lliurament tindrà lloc el dilluns 24 d’octubre a les 16:30h al Teatre Zorrilla de Badalona.

El Jurat Oficial Internacional de FILMETS format per Carolina Astudillo, Janine Piguet, Clarissa Jacobson, Helen Zhong i l’acadèmic Joan Bas, decidirà els títols guanyadors d’enguany, que es donaran a conèixer en el marc de La Nit de les Venus, que tindrà lloc el dissabte 30 d'octubre, a les 22 hores, al Teatre Zorrilla de Badalona. La gala serà emesa en directe per Televisió de Badalona i les televisions de Catalunya que estan associades a La Xarxa.

Consulta aquí tota la programació.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat