Notícies

S’obren les inscripcions als XV Premis Gaudí

S’hi afegeixen tres noves categories i s’obre el Premi del Públic al documental i l’animació

El dimecres 6 de juliol l’Acadèmia del Cinema Català obre el període d’inscripcions per participar als XV Premis Gaudí. A efectes de les Bases d’aquesta 15a edició, podran participar-hi aquelles produccions catalanes (llargmetratges de ficció, documentals i d’animació) estrenades a sales durant el 2022 (amb una permanència en pantalla mínima de 7 dies no necessàriament consecutius), entenent per ‘‘pel·lícula catalana” la que compta amb un mínim del 20% de producció local i acredita la participació de talent català almenys amb 6 punts, segons els criteris recollits a les Bases.

Com a novetat d’enguany, els Premis Gaudí incorporen 3 noves categories: Millor guió adaptat (al costat de Millor guió original); i dos espais per al reconeixement al nou talent, Millor direcció novella i Millor interpretació revelació. A més, el Premi Especial del Públic s’obre a les finalistes a Millor pel·lícula documental i Millor pel·lícula d’animació, que hi optaran juntament amb les produccions nominades a Millor pel·lícula i Millor pel·lícula en llengua no catalana.

Reprenent la línia de treball sobre la diversitat iniciada el passat 2021, l’Acadèmia del Cinema Català tornarà a recollir dades sobre edat, gènere, orientació sexual, diversitat funcional, origen ètnic o racial i classe social tant dels personatges que apareixen a la pantalla, com de l’equip humà que ha fet possible les pel·lícules inscrites. 

Curtmetratges i pel·lícules europees

Pel que fa als curtmetratges, podran participar-hi tots els curts qualificats entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2022 que no s'hagin presentat anteriorment als Premis Gaudí. Els títols inscrits seran valorats per una comissió de preselecció externa designada per la Junta Directiva de l'Acadèmia, que seleccionarà un mínim de 10 i un màxim de 15 curtmetratges per entrar a la cursa dels Premis en la categoria de Millor curtmetratge.

De la mateixa manera, una comissió de preselecció s'encarregarà d'escollir les 10 pel·lícules europees, estrenades a Catalunya entre el 23 de octubre de 2021 i el 21 d’octubre de 2022, que competiran en la primera ronda de votacions a la categoria de Millor pel·lícula europea.

En la categoria de Millor pel·lícula per a televisió, podran competir-hi els films produïts per empreses catalanes i emesos dins del 2022. 

Les produccions es podran inscriure telemàticament mitjançant el formulari habilitat fins al dijous 29 de setembre a les 14 hores. 

Consulta les bases:

Bases XV Premis Gaudí (català)

Bases XV Premis Gaudí (castellà)


 

Les Bases que regeixen la 15a edició dels Premis Gaudí s'han registrat a la Notaria Andújar & Roselló & Martínez de Salinas de Barcelona el dia 4 de juliol de 2022.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat