Notícies

"Libertad", el debut cinematogràfic de Clara Roquet, arriba al Cicle Gaudí

Un retrat de l'adolescència i les diferències de classe

Durant el mes de maig el Cicle Gaudí recupera Libertad, el primer llargmetratge de la directora i acadèmica Clara Roquet estrenat a sales el passat mes de novembre després de la seva première a la Semana de la Crítica al festival de Cannes. Les múltiples nominacions i premis que ha recollit el film són prova de la bona acollida que ha tingut entre la crítica i el públic, que s’ha traduït en quatre guardons als Premis Gaudí (Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor guió, Millor protagonista femenina i Millor fotografia) i dos premis Goya (Millor actriu de repartiment i Millor direcció novell).

La pel·lícula explica la història de la Nora, una adolescent de classe benestant que passa les últimes vacances d’estiu amb l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer, a la casa familiar que tenen a la Costa Brava. La cuidadora de l’àvia, la Rosana, té una filla també adolescent que es diu Libertad i ve de Colòmbia a passar l'estiu amb la seva mare. Malgrat les diferències culturals i socials, aviat forjaran un vincle i una complicitat que els durà a descobrir un món nou on Nora se sent més lliure que mai.

Maria Morera, guardonada amb el Premi Gaudí a Millor protagonista femenina, encapçala el repartiment principal jutament amb la Clara Nicolle García i les acadèmiques Nora Navas i Vicky Peña.

Consulta aquí les sales i horaris de les projeccions.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat