Notícies

L’actriu i acadèmica Assumpta Serna rebrà la Venus d’Honor del FILMETS

La 47a edició del festival tindrà lloc del 22 al 31 d’octubre

En reconeixement a l’extensa carrera cinematogràfica d'Assumpta Serna, actriu i Membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català des del 2019, i pel suport que ha donat sempre al cinema en format curtmetratge, la 47a edició del FILMETS Badalona Film Festival ha decidit premiar-la enguany amb la Venus d’Honor 2021

Assumpta Serna s’inicia en el món del cinema amb el controvertit film L’orgia de Francesc Bellmunt. Poc després s’instal·la a Madrid i treballa en produccions com Dulces horas (1981) de Carlos Saura o Vecinos (Alberto Bermejo, 1981), i el 1982 obté el Premi Sant Jordi de Cinematografia per ambdues pel·lícules, una distinció que torna a rebre tres anys més tard per Matador, de Pedro Almodóvar. Durant aquesta etapa participa en nombrosos films al costat de directors cabdals del cinema espanyol, dels quals destaquen El jardín secreto (1984), de Carlos Suárez i Lola (1985) de Bigas Luna. També participa a Qui t’estima, Babel? (1987) juntament amb Mercè Sampietro, sota la direcció d’Ignasi P. Ferré, i El maestro de esgrima (1992) de Pedro Olea.

A partir d’aquest moment inicia una carrera internacional que la porta a viure a Paris i a Los Ángeles, participant en produccions com Orquídea salvaje (1989) de Zalman King, Las cien y una noches (1995) d’Agnés Varda o les mítiques sèries de televisió  nord-americanes Crime Stories i Falcon Crest, fet que porta a Assumpta Serna a ser una de les actrius catalanes de més projecció internacional.

Fora de la seva faceta interpretativa, Assumpta Serna ha sigut membre del jurat en més de 20 certàmens, com Chicago, Karlovy Vary, Mar del Plata, Mèxic, Venècia, Montreal i Sant Sebastià, entre d'altres. També destaquen la seva tasca com a presidenta d’AISGE, i els seus dos llibres sobre tècniques d’interpretació, El trabajo del actor de cine (1999) i Monólogos en V.O (2001). Actualment combina la interpretació amb la docència al Centre Professional de la Fundació First Team. 

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc el dilluns 25 d’octubre a les 16:30h al Teatre Zorrilla, una de les quatre seus que enguany acullen el festival. Posteriorment a l'entrega de la Venus d'Honor, Assumpta Serna mantindrà un col·loqui obert amb estudiants d’audiovisuals que assisteixin a la sessió FILMETS Campus, on es projectaran curts realitzats per estudiants de les escoles de cinema d'arreu.

FILMETS es presenta per segon any consecutiu com un festival híbrid i totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival. Enguany, la pel·lícula que marcarà el tret de sortida de FILMETS 2021 és Mi querido Juan Manuel, un curtmetratge de l’acadèmic José Luis López Ortiz protagonitzat per Maria Molins, acadèmica i membre de la Junta directiva de l’Acadèmia, Miguel Ángel Jenner i Michelle Jenner.

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat