Notícies

El Festival de San Sebastián avança programació estatal

7 pel·lícules catalanes participen en la 69a edició del Festival

L’avançament de la programació de la 69a edició del Festival de San Sebastián, que tindrà lloc del 17 al 25 de setembre, comptarà amb una abundant representació catalana amb 7 pel·lícules entre la selecció d’enguany.

Per una banda, fora de concurs, la pel·lícula Las leyes de la frontera dirigida per Daniel Monzón i produïda per Ikiru Films amb Atresmedia Cine, La Terraza Films i Las Leyes de la Frontera A.I.E, ha estat la pel·lícula escollida per clausurar el festival. Las leyes de la frontera és l’adaptació de la novel·la homònima de Javier Cercas, un drama que ens fa viatjar a la Girona dels anys 70’ per conèixer un estudiant de 17 anys, introvertit i inadaptat, que es veu immers en un triangle amorós amb dos joves delinqüents que li faran canviar la seva vida per sempre.
Per altra banda, el certamen també acollirà l’última comèdia de Fernando León de Aranoa, El buen patrón, amb un repartiment format per Javier Bardem, Manolo Solo, Sonia Almarcha, Almudena Cid, Oscar de la Fuente, Rafa Castejón, Fernando Albizu i Tarik Rmili. La pel·lícula és una coproducció de The Mediapro Studio amb Reposado Producciones Cinematográficas (França) i ofereix, amb pinzellades de tragicomèdia, una mirada salvatge sobre les relacions personals i laborals.

Mediterráneo, la nova pel·lícula de Marcel Barrena, amb un repartiment encapçalat per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner i Patricia López Arnaiz, tindrà la seva estrena internacional en el marc del Festival el 23 de setembre.

A Made in Spain, la secció no competitiva del Festival que recull una mostra de les pel·lícules espanyoles de l’any, hi participaran, després del seu pas per festivals com Cannes, Rotterdam, Málaga i Gijón, les catalanes El ventre del mar, de l’acadèmic Agustí Villaronga; Destello bravío, l’òpera prima d’Ainhoa Rodríguez; el documental El año del descubrimiento, de Luis López Carrasco amb coproducció catalana de LaCima Producciones i Un blues para Teherán, l’òpera prima de Javier Tolentino coproduïda per la catalana Eddie Saeta.

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat