Notícies

Xerrada online sobre la nova onada de cineastes catalanes

Amb la participació de Carla Simón, Neus Ballús, Celia Rico i Meritxell Colell

El dissabte 19 de juny a les 18:00h, tindrà lloc des de Lleida una xerrada organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) amb la guanyadora del Premi Nacional de Cultura de l’any passat, la directora i guionista, membre de la nova Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català, Carla Simón.

Sota el títol “La nova onada de cineastes catalanes: canvi generacional i nous referents” s’uneixen a Carla Simón, les acadèmiques Neus Ballús i Celia Rico, juntament amb Meritxell Colell i la periodista Mònica Mombiela com a moderadora. 

El reconeixement, a dins i fora del país, de les pel·lícules dirigides per una nova generació de dones cineastes ha impulsat la cinematografia catalana en l'última dècada, però aquest planter de joves directores, al capdavant de premiades òperes primes, ha trobat moltes dificultats per tirar endavant els seus següents projectes. El pas del curt al llarg, o de la primera a la segona pel·lícula, segueix sent un repte difícil per a les realitzadores.

Durant la conversa es parlarà de les aportacions d'aquesta generació de cineastes a la creació de nous imaginaris a la pantalla, de noves temàtiques i de nous referents. També s’abordaran temes com el treball col·laboratiu i en xarxa, l’aposta per l’educació i s’exposaran les barreres que troben per consolidar les seves carreres com a cineastes. 


L'activitat forma part de l’Any del premiat 2020, un programa de difusió de l’obra de les persones i entitats guardonades amb el Premi Nacional de Cultura, i es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de CoNCA.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat