Notícies

Torna el CLAM Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya

La 17a edició se celebrarà en format híbrid del 30 d'abril al 9 de maig

Després de l’ajornament de l’any passat a causa de la Covid-19, el CLAM 2021 se celebrarà aquest mes d’abril a Navarcles, Manresa i Sant Fruitós de Bages amb deu dies de cinema social online i activitats paral·leles que es duran a terme presencialment a les diferents seus del certamen. 

Com a novetat destacada d’aquesta edició hi ha la creació d’un espai paral·lel, el CLAM Jove, la secció jove del festival en la qual 16 joves de la comarca han programat diverses projeccions i activitats al voltant dels títols seleccionats. Entre ells destaca A Stormy Night, l’òpera prima del català David Moragas que va estar nominada als XIII Premis Gaudí, que s’acompanyarà amb un debat posterior amb el director i una taula rodona sobre “Transsexualitat: realitat i perspectives”.

De les més de 300 obres inscrites, la programació d’aquesta dissetena edició estarà formada pels 12 curtmetratges i 7 llargmetratges que formen part de la secció oficial a concurs, a més de les 8 produccions que s’estrenaran a la secció de Pantalla Oberta  i dels curts i llargmetratges que es projectaran en el marc del CLAM Jove i en la secció Cine-clubs, entre les quals s’hi troba la multipremiada producció catalana El año del descubrimiento.

De forma excepcional aquest any a causa de les restriccions, les seccions oficials a concurs de curtmetratges i llargmetratges es faran exclusivament en format online a través de la plataforma Festhome TV, mentre que les seccions de Pantalla oberta i les activitats paral·leles seran presencials a les diferents seus del certamen.

Sant Fruitós de Bages, com a seu convidada, a més d’acollir la projecció d’alguns dels títols més destacats de la secció de Pantalla Oberta, programarà actes en homenatge i memòria del cineasta Lluís Espinial, fill il·lustre d’aquesta població que fou assassinat a Bolívia l’any 1980 per defensar els drets i les llibertats dels més indefensos.

Enguany, el Premi d’Honor s’atorgarà a Judith Collell, directora, guionista i productora catalana, cofundadora de l’associació de dones cineastes i de mitjans audiovisuals (CIMA) i actualment membre de la Junta Directiva de l’Acadèmia del Cinema Català. 

Més informació a https://clamfestival.org/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat